A családon belüli erőszak és a kábítószer-visszaélés

Az anyagcsere a családok szerkezetét károsítja, az értékek lebontásával és a tagok csökkentésének gátlásával. Az anyagfelhasználók családtagjai nagyobb valószínűséggel lesznek a családon belüli erőszak áldozatai, mint a nem visszaélő család tagjai. A kábítószerrel való visszaélés problémájával küzdő család dinamikája számos formát ölthet. A szülők által a kábítószerek kábítószerrel való visszaélést jelentenek a páciensekkel való visszaélésekkel kapcsolatban.

Az erőszakkal való visszaéléssel kapcsolatos családon belüli erőszak

A családon belüli erőszaknak a kábítószerrel való visszaéléshez való kötődése többféle módon lehetséges. Az Alkoholizmusról és a Kábítószer-ellenességről szóló Országos Tanács jelentése szerint a kábítószerrel való visszaélés nem okoz családi erőszakot, és a családon belüli erőszak nem vezet anyagi visszaéléshez. Azonban vannak hasonlóságok a kettő között, és a problémák egymáshoz kapcsolódnak. Számtalan tényező befolyásolja, hogy egy személy hogyan érinti a családon belüli erőszak, és hogy ez a személy hajlamos lesz-e a kábítószerrel való visszaélésre és a függőségre. A két probléma közötti kapcsolat elég erős ahhoz, hogy aggodalmat okozzon.

Tényezők és kapcsolatok

A családon belüli erőszakot és a kábítószerrel való visszaélést összekötő tényezők olyan személyhez kapcsolódnak, aki a visszaélés miatt kábítószerrel foglalkozik. Az Alkoholizmus és a Kábítószer-használattal Foglalkozó Országos Tanács szerint a családon belüli erőszak nem feltétlenül áll meg, amikor a bántalmazó abbahagyja az alkoholt vagy más drogokat. Az alkoholfogyasztás vagy más kábítószerek használata a családon belüli erőszak hatásainak leküzdéséhez több problémához vezethet, beleértve a kábítószer-függőséget és az erőszakkal szembeni fokozott sebezhetőséget. A családon belüli erőszak és a kábítószer-fogyasztással kapcsolatos problémák gyakran a családon kívüli segítségnyújtást igényelnek. Az egyik probléma kezelésének megpróbálása anélkül, hogy a másikhoz szólna, hamis biztonságérzethez vezethet.

Hatások a gyermekekre

A családon belüli erőszak és az anyagfelhasználás legszélesebb hatásai gyermekeknél jelentkeznek. A Nemzeti Szövetség a családon belüli erőszak ellenére úgy találta, hogy a szülőkkel visszaélő szülők gyermekei nagyobb valószínűséggel tapasztalhatnak fizikai, szexuális vagy érzelmi bántalmazást, mint a nem anyagi bántalmazó háztartások gyermekei. A családon belüli erőszak során tapasztalt gyermekek nagyobb kockázatot jelentenek az alkohollal és más, az élet későbbi problémáival szemben. A bizonyítékok azt sugallják, hogy az erőszakos lakásoktól elfutó gyermekek a kábítószer-visszaélés veszélyének vannak kitéve.

A házastársra gyakorolt ​​hatások

A családon belüli erőszak által a kábítószerrel való visszaéléssel járó hatások növelhetik a súlyos sérülések, sőt a haláleset kockázatát a családi válságokban. A családon belüli erőszakkal szembeni nemzeti koalíció szerint a rendszeres alkoholfogyasztás az egyik legfontosabb kockázati tényezője az intim partner erőszaknak. Az alkohollal való visszaéléssel járó baleseti incidens súlyosabb lehet, és nagyobb sérülést okozhat. A családon belüli erőszak és a kábítószer- és alkoholfüggőség gyakran előfordulnak együtt, de semmilyen bizonyíték nem utal ok-okozati viszonyra az anyagcsere és a családon belüli erőszak között. Az alkoholizmus nem “gyógyítja” a visszaélő magatartást.

Kezelési stratégiák

A kábítószer-használattal és a családon belüli erőszakkal kapcsolatos kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre. De a két kérdés egyidejű kezelése nehéz. A családon belüli erőszakról szóló Nemzeti Tanács arról számol be, hogy bár a családon belüli erőszak és a kábítószer-fogyasztás közötti okozati összefüggés nem áll fenn, a kábítószer-visszaélés elleni küzdelemben a családon belüli erőszak kezelésének elmulasztása vagy a családon belüli erőszakkal kapcsolatos drogokkal való visszaélés elleni küzdelem nem befolyásolja e programok hatékonyságát. Számos szolgáltató ismeri el a kábítószer-fogyasztás és a családon belüli erőszak közötti összefüggést, de kevés családon belüli erőszakos program kínál megfelelő tanácsadást vagy egészségügyi szolgáltatást az anyagfelhasználók számára