A pulzusszám és az elfogyasztott kalória

Az átlagos pulzusszámot használhatják a személy által égetett kalóriák becsléséhez a gyakorlat során. A kalória-kiadások ésszerűen pontos becslése során további tényezőket is figyelembe kell venni, mint például a nem, az életkor és a súly. A maximális oxigéntérfogat (VO2 max) értéke szintén növeli a kalória-kiadási becslés pontosságát.

A pulzusszámot a kalória-kiadások becsléséhez lehet használni a gyakorlat során. Ez azért van így, mert a pulzusszám és a kalória kiadások közötti kapcsolat viszonylag lineáris, amíg a pulzusszám 90-150 ütem / perc (bpm) között van. Ez a lineáris kapcsolat lehetővé teszi az átlagos pulzusszámot egy edzés során, hogy becsülje meg a kalória kiadásokat, amíg a szívritmus a kívánt tartományon belül marad.

A V02 max egy személy maximális kapacitása az oxigén szállítására és felhasználására. A VO2 max pontos mérése megköveteli, hogy a vizsgálatot a maszkból lélegezzük be, miközben növekményes testmozgást végzünk, amíg a téma már nem képes végrehajtani. A VO2 max a fogyasztás abszolút mértéke, jellemzően liter oxigén / perc. A VO2 max egy másik közös mércéje a relatív fogyasztási sebesség, például milliliter oxigén per kilogramm testsúly / perc.

A VO2 max mérést jellemzően becsülik, mivel a VO2 max tényleges mérése nem megfelelő. Számos módszer létezik a V02 max becsléséhez, de mindegyikük az aerob teljesítmény mérését jelenti a maximális erőfeszítés során. Az egyik ilyen módszer a Cooper teszt, amelyet az 1960-as évek óta széles körben használtak. Ez a módszer közelítőleg biztosítja a V02 max értéket a maximális távolságtól, amelyen a téma 12 percen belül futhat. A Szívsebesség-tartalék módszer figyelembe veszi a nyugalmi pulzusszámot, és a VO2 max-val egyidejűleg is használható a testmozgás intenzitásának megfigyelésére.

Az a személy, aki szeretné becsülni a kalória-kiadási arányukat, mellkasi hevedert visel, amely figyeli a pulzusszámot. A pulzusszámmérőnek képesnek kell lennie arra, hogy rögzítse az edzésprogram átlagos pulzusszámát és idejét. A személy aerob tevékenységet végez, mint például futás, gyaloglás vagy kerékpározás, és elkezdi rögzíteni a pulzusszámot, miután elérte a 90 bpm értéket. Ezen a ponton nem kell mást tenni, csak annak biztosítására, hogy a pulzusszám ne haladja meg a 150 bpm-ot. A pulzusszámot továbbra is rögzítheti, miután a gyakorlást befejezte, amíg a pulzusszám 90 bpm-re csökken.

A helyes képlet felhasználható a kalória-kiadások becsléséhez, ha a szükséges adatokat összegyűjtötték. Ez a VO2 max (ha van), az átlagos pulzusszám, a testmozgás ideje, az életkor, a súly és a nem. A VO2 max értékét rendszeresen értékelni kell, mivel idővel változhat, különösen akkor, ha egy személy rendszeresen gyakorol.

Pulzus

VO2 Max. Mérés

VO2 Max becslés

eljárás

képletek