Egészséges módon csípős paprika és hagyma

A paprikák és a hagymák kivonása egészséges módszer az ilyen aromás és ízletes zöldségek főzésére. Saute kis mennyiségű olajat egy serpenyőben a magas hőtől gyorsan barna és lágyítja szeletelt vagy apróra vágott paprika és hagyma. Azonban az egészségügyi előnyöket enyhíti a főzőolaj és a saute módszer. Mindkét választási lehetőség hatással van arra, hogy hány kalóriát adnak a végső edénybe.

Fözőolaj

A főzéshez használt olajok és a lecsökkentések, amelyekkel a paprika és a hagyma széles körben érkeznek, az egészségesektől egészen a kevésbé jóig. A telített zsírok, beleértve a vajat, a szalonnát és az állatokon alapuló rövidítést, valamint a transz-zsírok, például a margarin, egészségtelenek és nagy mennyiségű koleszterint tartalmaznak. A Cleveland Klinika azt tanácsolja, hogy elkerüljék ezeket az egészségtelen lecsúszásokat a zöldséges zöldségekre. Ehelyett, válasszon többszörösen telítetlen és többszörösen telítetlen főzéshez. Ezek a lehetőségek közé tartoznak a növényi olajok, például a repceolaj és az olívaolaj, amelyek egészséges zsírokat tartalmaznak, és segítenek csökkenteni a káros kelterolszintet.

Smoke Point

A főzéshez használt olajat jól fel kell melegíteni, mielőtt zöldséget adna a serpenyőbe. Ez megakadályozza, hogy a harang paprikák és a hagyma forrni kezdjen a saját vízükben, ahelyett, hogy bepiszkolódnának. Azonban bizonyos típusú főzőolajok, például a kukorica és a dióolajok egészségtelen és akár mérgező vegyületeket is felszabadíthatnak, ha közepes vagy magas hőfokra melegítik. A Cleveland Clinic azt javasolja, hogy olyan magas minőségű “füstpontot” tartalmazó étolajokat használjon, ami azt jelenti, hogy az olaj nem kezd el a füstöt felszabadítani, hacsak nem melegszik túl magas hőmérsékleten. A canola, a napraforgó és a szűz vagy extra szűz olívaolajok magas füstpontokkal rendelkeznek, és biztonságosan használhatók a pácolt termékekhez.

Módszer

A sütéshez használt sütőolaj mennyisége különbséget tesz abban, hogy hány kalóriát tartalmaz a harap paprika és a vöröshagyma. Használjon spray palackot ahelyett, hogy a főzőolajat a serpenyőbe öntte volna, hogy csökkentse az adag mennyiségét, hogy egyenletesen bevonja a serpenyő alját. A MayoClinic.com azt javasolja, hogy egy nem tapadós serpenyőt használjunk, nagyon keveset vagy akár nem is. Ezenkívül folyamatosan keverje a harang paprikát és a hagymát egyenletesen az olajjal, és hagyja, hogy egyenletesen legyenek barnulnak túl főzés nélkül.

Gőzölgés

A zöldségek gőzölése könnyedén megkóstolja a tálban lévő víz vagy húsleves forró gőzét, és segít megőrizni a természetes tápanyagokat. Ez a módszer azt is megakadályozza, hogy kalóriatartalmú étolajokat adjunk hozzá a zöldségekhez. Részben gőzölgő harang paprikát és vöröshagymát a párolás előtt, hogy puha és finom legyen, és kevesebbet vagy kevés olajat igényel a főzéshez.

A kiszáradás gyorsan kis vagy vékonyan szeletelt zöldségdarabokat főz. A paprikát és a hagymát egy konyhai törülközővel szárítsa meg, majd szeletelje vagy szeletelje őket harapás méretű darabokra, hogy elkerülje a fölösleges vizet, ami lassítja a főzést. Adjuk hozzá a zöldségeket a fűtött főzőolajhoz, anélkül, hogy a serpenyő túlzsúfolná a könnyű pácoltságot és az egyenletes főzést.

tippek