Élelmiszereket, hogy elkerüljék a pruritus ani

A pruritis ani az orvosi kifejezés az anális viszketésre. Számos tényező okozhat ilyen állapotot, beleértve az anus körüli túlzott nedvességet is. Az általad elfogyasztott élelmiszerek hozzájárulhatnak a viszketéshez, elkerülve a specifikus triggereket a tünetek minimalizálása érdekében.

Fűszeres és savanyú

A fűszeres és savas ételek az egész emésztőrendszerben fontos irritáló szerepet töltenek be. A nagyon savas ételek, köztük a paradicsomtermékek, a citrusfélék és az áfonyalé, valamint a fűszerek, mint a jalapeno bors, a cayenne és a chili, felboríthatják a gyomrot, gyomorégést és savas refluxot okozhatnak. A rendszer teljesen. Az amerikai Colon és Rectal Surgeon Társaság szerint lehet, hogy elkerülje a magas fűszeres vagy savalapú élelmiszereket, ha a pruritis ani gyakori vagy tartós probléma.

Finomított szénhidrátok

A finomított szénhidrátként besorolt ​​élelmiszerek elkerülése és a magasabb rosttartalmú élelmiszerek diétájába történő bevonása pozitív hatást gyakorolhat a pruritis ani tüneteire. A fehér liszt, a rizs és a tészta, valamint más olyan élelmiszerek, amelyek nem gazdag rostokban, székrekedést okozhatnak. A székrekedés során jelentkező feszültség számos olyan tünethez vezethet, amelyek viszketést okoznak az anális területen, beleértve az aranyérmet és a bőrön jelentkező apró repedéseket. Ironikus módon az Új-Zélandi Bőrgyógyászati ​​Társaság elmagyarázza, hogy míg a magas rosttartalmú élelmiszerek megkönnyítik a széklet áthaladását, a fájdalomcsillapításhoz kapcsolódó fájdalomcsillapítás, a füge és az aszalt szilva, mind a szálas gazdag ételeket, akár ténylegesen súlyosbíthatja az állapotot, és a ” Elkerülni “listát.

Koffein és szénhidrogén

A reggeli kávécsésze kellemetlen érzés lehet, ha viszkető anusszal szenved. A koffeinforrások, beleértve a kávét, a teát és a csokoládét, súlyosbíthatja a tüneteit. Kerülni kell a szénsavas italokat, beleértve az üdítőitalokat is. Próbáld meg kiküszöbölni egyes italokat egyenként, hogy pontosan meghatározzuk, mely koffeinmentes és szénsavas italok rontják a tüneteidet.

Alkohol

Korlátozza alkoholfogyasztását, különösen a sört, hogy csökkentse a pruritis ani tüneteit. A sör egy szénsavas ital, amely bizonyos kellemetlenségeket okozhat. A sör és a bor tartalmaz nitrogéntartalmú anyagokat és a tanninokat is, amelyek növelhetik a rektális és a végbélrák, beleértve a rákot és a vérzést érintő egyéb állapotok kialakulásának esélyeit.