Ételt enni, amíg terhes, hogy elkerülje a stretch marks

Stretch marks olyan csíkok, amelyek gyakran megjelennek a gyomrában, lábában, csípőjén és a mellek terhesség alatt. Rózsaszínűek, vörösek vagy lilaak lehetnek, és fokozatosan elhalványulnak ezüstre, miután átadtad a gyereket. Ha Ön terhes, és aggodalmát fejezi ki a sztriptírek kialakítása miatt, az étrend javítása segíthet megakadályozni. Az élelmiszer nem garantálja, hogy tartsa őket távolról, de az egészséges táplálkozás és a megfelelő mennyiségű súly megszerzése a terhesség ideje alatt olyan módszerek, amelyekkel csökkentheti az esélyeit a sztrippelésre.

A C-vitamin fontos tápanyag, amely fontos szerepet játszik a bőrsejtek védelmében és karbantartásában. Az is fontos, hogy segítsen a szervezet új és egészséges bőrsejteket előállítani. A C-vitaminban gazdag ételeknek a terhességi étrendhez való hozzáadása hozzájárulhat a bőr rugalmasságának javításához, ami csökkenti az esélyeit a sztrippel. Adjon hozzá citrusféléket, például grapefruitot és narancsot a diéta számára, hogy egy súlyos C-vitamin adagot kapjon. Az egészséges C-vitamin források közé tartoznak a bogyók, a kiwi, a paprika, a dinnye és a brokkoli.

Az E-vitamin bevonása a terhességi étrendbe egy olyan módja, hogy javítsa a bőr egészségét, így kevésbé hajlamosak a sztringek kialakulására. Az E-vitamin elengedhetetlen az egészséges bőr számára, valamint a sérült bőr javításához. Ez a vitamin is antioxidánsnak számít, amely védelmet nyújt a környezeti szennyező anyagok és a szabadgyökök számára. Adj hozzá dióféléket, magokat, avokádót, mogyoróvajat, búzacsíra, főtt paradicsomot és zabbúzát a diétájához, hogy csökkentsd a terhességi terhességek esélyét a terhesség alatt.

Egy másik vitamin, amely a terhességi étrendbe tartozik, az A-vitamin, amely segít megvédeni a bőr egészségét, valamint ösztönözni az új bőrsejtek megfelelő kialakulását. Az A-vitamin számos ételben megtalálható, különösen a narancsszínű narancssárga gyümölcsök és zöldségek, például a sárgarépa, az édesburgonya és a sárgadinnye. Az A-vitamin egyéb tápláló forrásai közé tartozik a sütőtök, a kajszibarack, a mangó, a tonhal és a zöld leveles zöldségek, mint például a spenót és a kelkáé.

A cinkben gazdag élelmiszerek elősegítik a megfelelő kollagén képződést, amely fontos szerepet játszik abban, hogy az egészséges bőr hogyan jelenik meg, valamint hogy milyen valószínűséggel alakul ki stretch marks. A kollagén tartja a bőrrétegeit, és ha elegendő kollagén van jelen a szervezetben, akkor kevésbé valószínű, hogy sztringeket kap. Adjunk hozzá sovány hús, mazsola, bab, lencse és banán a terhességi étrendhez, hogy több cinket kapjunk.

Élelmiszerek C-vitaminnal

Ételek E-vitaminnal

Ételek az A-vitaminnal

Élelmiszerek cinkkel