Étkezés után edzés után

Néhány ember úgy véli, hogy a pizza rozsdás étel, de hasznos lehet egy edzés utáni snack vagy étkezés, ha teljes búzakorpát és egészséges ételeket használ. A megfelelő mennyiségű szénhidrát és fehérje az edzés után enyhítheti az izom-helyreállítást, és segítheti a szervezetet a tankolásban, hogy több energiája legyen. Egyél pizzát két órán belül az edzés befejezésekor az izomszintézis és a javítás stimulálásához. A pizza nagyobb valószínűséggel megfelelő edzés utáni snack egy hosszú, intenzív edzés után, nem pedig egy rövid, alacsony intenzitású munkamenet után, mint például a gyaloglás.

A szelet sajtpizza 36 gramm szénhidrátot és 12 gramm fehérjét tartalmaz. Az Iowa Állami Egyetem azt javasolja, hogy a keményen edző sportolók 100-200 gramm szénhidrátot és legalább 7-20 gramm fehérjét kapjanak az edzés után. A három sajtos sajtpizza segít Önnek megfelelni az ajánlásoknak. Egy másik lehetőség, hogy két szelet sajtpizza, 72 gramm szénhidrát és 24 gramm fehérje, és egy 16 uncia pohár narancslé, 50 gramm szénhidrát és 3 gramm fehérje. Ha formális állapotban vagy fogyásban próbálkozik, akkor a kalóriaszegény étkezés magasabb prioritást jelent, mint a magas szénhidráttartalmú és kalóriát fogyasztó étkezés. Ebben az esetben egy szelet pizza lehet alkalmanként utáni edzés kezelni.

A szelet sajtpizza 201 milligramm kalciumot, vagyis a kalcium napi értékének 20 százaléka. A kalcium fontos tápanyag az erős csontok építésére és fenntartására. Mindegyik szelet 2,7 milligramm vasat tartalmaz, vagyis a napi érték 15 százalékát. A vér szükséges a vérszegénység megelőzéséhez, és néhány sportoló, különösen a női sportolók veszélyeztetik a nem megfelelő bevitelt, a Colorado State University szerint. A pizza is biztosít A-vitamint és niacint, vagy B-3 vitamint. Alternatívaként ezeket a tápanyagokat egészségesebb ételekből is megkaphatja. A nem zsíros tej például kalciumot és A-vitamint biztosít, és a tonhal biztosítja a vasat és a niacint.

A pizza nagy zsírtartalmú étel, minden egyes szelet sajtpizza, amely 10 gramm zsírt, vagy a napi érték 15 százaléka egy 2000 kalóriás étkezésen. Rendelje meg a kevés sajtú pizzát vagy használjon alacsony zsírtartalmú sajtot, hogy kevesebb zsírt kapjon. Hagyja el a magas zsírtartalmú ételeket, például a pepperoni-t, amely 12 gramm zsírt tartalmaz unciánként. Több tápanyag eléréséhez rendeljen extra zöldséget, és fontolja meg a tápláló fehérjeforrásokat, például a szardellákat. Igyáljon folyadékokat a verejtékezés veszteségének helyreállítása után.

Testreszabhatja saját pizzát, hogy táplálóbbá tegye. Használjon teljes kiőrlésű angol muffint vagy pita helyett finomított fehérhéjat, hogy növelje az étkezési rostot és antioxidáns tartalmát az edzés után pizza étkezés. Az egész szemek természetes forrásai a vas és a B-vitaminok. Zöldségeket, például hagymát, paradicsomot, szeletelt gombát és piros és zöld paprikát használjon extra tápszálhoz, valamint alapvető tápanyagokat, például káliumot és C-vitamint. Grillezett csirkemell hozzáadásával extra fehérjet kaphat.

A pizza biztosítja a tápanyagok helyreállítását

A pizza biztosítja az alapvető tápanyagokat

Fontolja meg a táplálkozást miközben eszik a pizzát

Készítsd el saját post-edzés pizza