Étrend-kiegészítők a sprinterekre

Maurice Green Sprinter egyszer azt mondta: “Ahhoz, hogy az első legyen, meg kell edzenie, mint te. Amint ez azt jelzi, minden erőfeszítést meg kell tennie annak érdekében, hogy javítsa a teljesítményét, függetlenül attól, hogy tetején vagy sem. Amellett, hogy keményen edzünk, ez magában foglalja a táplálkozás és a legfejlettebb étrend-kiegészítők használatát is. Bár ezek a kiegészítők hasznosak lehetnek, kérjük, forduljon orvoshoz, mielőtt használná őket.

Az edzés előtti kiegészítők célja, hogy energiát és állóképességet biztosítsanak edzések és atlétikai tevékenységek során. Ezek a kiegészítők jellemzően olyan stimulánsokat és egyéb összetevőket tartalmaznak, amelyek fokozzák az izomműködést. Számos edzés előtti kiegészítés egyik fő összetevője a koffein, amely növelheti az energiaszintet, fokozhatja a fókuszt és a fizikai teljesítményt, és javíthatja a reakcióidőt a “Nutrition” folyóirat 2010. októberi számában végzett kutatások szerint.

A kreatin egy természetben előforduló aminosav, ami megtalálható a húsban. Bár nem érezheti alkalmanként a kreatin elfogyasztásának kedvező hatásait, a kreatin rendszeres kiegészítése fokozhatja a sprint teljesítményét. A kreatin segít nyújtani az izmok erejét, ami segítséget nyújt az edzések és versenyek edzésében. Az “Orvostudomány és tudomány a sportban és a testmozgásban” című 2002. februári számában végzett kutatások szerint a kreatin-kiegészítés javíthatja az izmok erejét, az izomterhelést és a sprint teljesítményt.

A viaszos kukorica egy olyan típusú kukorica, amelyet por alakban adnak el. A viaszos kukorica gazdag szénhidrátokban, amelyek energiát biztosítanak a szervezetnek a tevékenységekhez. A viaszos kukorica egyik előnye, hogy a test gyorsan felszívódik, így segít a lehető leggyorsabban elindítani a helyreállítási folyamatot. Ezenkívül a viaszos kukorica segíthet más tápanyagokat, például kreatint, és hatékonyan elérheti az izmokat. A “Táplálkozás” 2010. októberi számában végzett kutatás azt mutatja, hogy a viaszos kukorica-kiegészítés növelheti a zsírbontást a testmozgás során.

A kreatinhoz hasonlóan az aminosavak természetesen megtalálhatók az élelmiszerben. Az aminosavak a fehérjék építőkövei, de sokáig tart a szervezetetek, hogy lebontják az élelmiszer-fehérjéket aminosavvá. Emiatt az aminosav porok vagy tabletták kiegészítése segíthet a sprint teljesítményében, mivel nem szükséges meghibásodás. A “Journal of Sports Medicine és a fizikai fitnesz” című márciusi számának kutatásai azt mutatják, hogy az elágazó láncú aminosavak, a leucin, az izoleucin és a valin kiegészítése javíthatja az állóképességet és a zsírégetést az energia számára.

Pre-Workout kiegészítők

A kreatin

Viaszos kukorica

Aminosavak