Gyógynövények és teák a pikkelysömörre

A pikkelysömör krónikus rendellenesség, melyet abnormálisan gyorsan fejlődő bőrsejtek jellemeznek, és csak három-hat napig érik el a normális sejteket, amelyek egy hónapig élnek. Ez olyan bőrsejtek felhalmozódását eredményezi, amelyek száraz, gyulladt, fehér, hólyagos elváltozásokat okoznak, amelyek általában a fejbőrön, a kezeken, a lábakon, a térdeken és a könyökeken keletkeznek. Mivel a pikkelysömörre nincs ismert gyógymód, a kezelések célja a tünetek enyhítése. A gyógynövények és a teák megkönnyítik a pikkelysömör kellemetlenségeit.

Füvek nyugodt stressz

Sok psoriasis szenvedő stresszes életet idéz elő, és a bőr túlműködése tükrözheti ezt. A stressz csökkentésére irányuló határozott intézkedések meghozatalának drámai hatása lehet a bőrére. Az idegrendszer helyreállítására, pihenésére, megerősítésére és támogatására szolgáló gyógynövényes gyógyszerek közé tartoznak a skullcap, a vervain, a vad zab, a szenvedélyes virág és a kamilla, amelyet tabletta vagy tea formájában kapnak. Kerülje el a kávét, a kólát és más stimulánsokat, amelyek koffeint tartalmaznak.

A Loose-Leaf Teák jobban működik

A gyógyteák fogyasztása segít a pikkelysömör szárazságának ellensúlyozásában. Az Oregon szőlőgyökér, a sarsaparilla, a bojtorján, a sárga dokk, a vörös lóhere és az egyénileg vagy kombináltan beadott csalán megkönnyebbülést eredményezhet. Mindig a teáskannák helyett laza levest használj. A tipikus teáskesztyűk tele vannak fanningekkel, a levelek porával, amelyek felszínre kerültek és porították őket. Ez a folyamat az illóolajokat levegővé teszi és megsemmisíti őket. A laza leveles teákat minimálisan feldolgozták, és egész leveleket és virágokat tartalmaztak sokkal több értékes illóolajjal, amely belekerült a teáscsészébe.

A súlyos pikkelysömör nagyobb hatással van a bőrre

A pikkelysömör súlyos esetei nagy bõrfoltokat okoznak olyan gyorsan, hogy fertõzést, folyadékvesztést és rossz vérkeringést okozhatnak, ami a teljes keringési rendszerre hat, és hátrányosan befolyásolhatja a szívét. Hawthorn és motherwort olyan gyógyszerek, amelyek támogatják a szív és a vérkeringést.

Helyi kezelések megnyugtatják

A helyi gyógynövény-alkalmazások szintén csökkenthetik a pikkelysömör-tüneteket. A levendula illóolaj keverhető az olívaolajjal, és közvetlenül a bőrére alkalmazható, vagy hozzáadható a fürdővízhez a gyulladás elleni harc és az irritált bőr gyógyulása érdekében. Sárgarépa vagy tengeri só is hozzáadható a fürdõvízhez a nyugtató hatásuk miatt.

Fűszerek Detoxify

A méregtelenítés és a rendellenes májfunkció korrekciója fontos lépés a pszoriázis gyógynövény kezelésében. A bojtorján gyökér egy erős máj tisztító, vér tisztító és gyulladáscsökkentő gyógynövény, mely speciális érték a bőrproblémákra. A vörös lóhere és a füge tisztítja a halmozott toxinok máját és vérsejtjeit, megnyugtatja a viszketést és irritációt. A szilíciummaradékot tartalmazó tejmadár méregteleníti és stimulálja az egészséges májsejt növekedést.

Mivel a gyógynövények lassabban és gyengén működnek, mint a vényköteles gyógyszerek, hosszabb időt vesz igénybe a kedvező hatásaik nyilvánvalóvá tétele. Óvatosan kell eljárni a gyógynövény-gyógyszerek alkalmazása során. Forduljon egészségügyi szakemberéhez vagy minősített gyógynövényéhez a pikkelysömör makacs esetekért.

Előnyök lassan jelennek meg