Hab gördülő terápiás gyakorlatok

A Myofascial Release Techniques, melyet gyakran SMRT-nek neveznek, hengeres habgerendákat alkalmaz, hogy segítsen a sérülések széles körének rehabilitálásában. Népszerű a sportolókkal, a terápiás szakemberekkel és a fitnesz szerelmeseivel egyaránt, annak felhasználása remélhetőleg ösztönzi a regeneratív növekedést és csökkenti a krónikus fájdalmat az izomráncolás vagy az izomzat fedőpontjai által.

Az izmokat, csontokat és ízületeket egy speciális kötőszövet szigeteli, melyet fazonnak neveznek. Az ín és az ínszalag mellett a fasza egyfajta sűrű kötőszövet, és az egész testet a fejtől a lábujjakig terjed. Három réteg van a zászlóshajónak – a felszíni zászlónak, a mély zászlónak és az alsó résznek. A bandában mélyen feltételezik, hogy olyan triggerpontok, amelyek bizonyos típusú izomkárosodások előfutárai. A habhengereket használják az indító pontok masszírozására és a sérülés kockázatának csökkentésére.

A habhengerek 1 láb vagy 3 láb hosszúságban beszerezhetők, és különböző sűrűségűek is rendelkezésre állnak egy puha habból a nagy sűrűségű görgőkhöz, amelyek szilárdabbnak tűnnek. Egy nagy, erősen izmos személy azt találhatja, hogy a nagy sűrűségű görgő előnyösebb, míg egy kisebb, kevésbé sűrű személy el kívánja kezdeni a puha habbal.

Úgy gondolják, hogy a habhenger a leghasznosabb az alsó végtagoknál. Helyezze a nem támogatott hímzőrudakat egy habhengerre. Ha a karjaidat magaddal támogatja, lassan tekerje a horgonyokat a henger fölé, amíg el nem éri a megfelelő helyet. Tartsa a pozíciót 20-30 másodpercig, vagy a fájdalom határain belül. Az erekciós spinae stretch a habhenger elhelyezése a t-2 vérvételen. Húzza a lábait a mellkasába, hogy segítsen a görgő stabilizálásában, és engedje le őket a padlóra. Lassan tekerje a testét oldalról a másikra a gerincvel párhuzamosan futó izomra.

Hullámhenger használata esetén fontos, hogy megtalálja a kívánt helyszínt, és tartsa a pozíciót 20-30 másodpercig. Ez a hipertrófiás izom felszabadulását eredményezi a fülön belül és megnöveli a gyógyulás lehetőségét. A cselekvés aktiválásához néhány személynek hosszabb időt vehet igénybe, és ezt a pozíciót akár egy percig is el lehet tartani. A habhenger-terápiás gyakorlatok a testmozgás és a lehűlés előtt is felhasználhatók.

Koncepció

típusai

Feladatok

szempontok