Halolaj és íngyulladás

A tendonitis gyakori és fájdalmas állapot, amely frusztráló lehet az aktív egyének számára, akik úgy érzik, visszatartják a sérülést. Szerencsére az íngyulladást szenvedő betegek nem feltétlenül szenvednek a végtelenségig, mivel az új tendonitis kezelést jelenleg vizsgálják. A halolaj gyulladáscsökkentő hatása miatt egy olyan kezelés, amelyről kiderült, hogy segít a hasi gyógyításban.

ínhüvelygyulladás

A daganatok az izmok és a csontok közötti testcsatlakozók. Mivel az inak kisebb vérellátottsággal rendelkeznek, mint az izmok, gyakran túlsúlyosak, miközben az izmok jól érzik magukat. A tendonitis olyan állapot, amelyben az ín gyullad. A tendonitis fájdalmas, mivel az ín gyakran megduzzad, megreped, és meleg és érzékeny. Ha továbbra is gyakorol vagy bármilyen tevékenységet okoz az íngyulladás először, akkor csak súlyosbítja a problémát. A tendonitis gyakran fordul elő a vállon, könyökön (tenisz vagy golfozó könyökének), csuklóján, térdén és bokain (Achillies ín).

Hal Olaj

Az olaj és a zsírok szükségesek a test rendszeres működéséhez, és az olajfogyasztás jelentősége. Jelenleg a legtöbb nyugati étrend túl sok omega-6 zsírsavból és nem elég omega-3-ból áll. Az Omega-6-okat olyan ízesített ételekben, mint a kukorica és a szójabab származik. Az omega-3-ok halolajban fordulnak elő. Ezek előállíthatók akár közvetlenül a halak fogyasztásával, akár kiegészítők hozzáadásával. Egy 2009-es cikk szerint Duda, M.K. Et al. A “Cardiovascular Research” folyóiratában a halolaj csökkenti a gyulladást. Ez a gyulladáscsökkentő reakció az oka, hogy a halolaj annyira előnyös az íngyulladásban szenvedők számára.

Halolajkezelés a tendonitishez

A halolaj segít csökkenteni a gyulladást, ami nyugati étrendünk miatt általában a szervezetünkben elterjedt. A gyógyító inak lassúak vagy lehetetlenek, ha negatív gyulladása a szervezetben megakadályozza, de bizonyos típusú gyulladás lehet jó. A halolaj gyulladásgátló tulajdonságai nem befolyásolják a gyulladás típusát, amelyet serkenteni kell a masszázzsal és a testmozgással, amely segít megjavítani az inak. Ez nem igaz a nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID), mint például az Ibuprofen, amelyek a gyógyuláshoz szükséges gyulladás előnyös típusa ellen hatnak.

Egyéb tendonitis kezelések

A halolaj-kiegészítőknek csak annyit kell tennünk, hogy kiegészítsünk egy átfogó tervvel, amelyet orvosa fejlesztett ki az íngyulladás gyógyítására. A pihenés, a jég és a masszázs általában az enyhe íngyulladás kezelésének első formái. A fájdalomcsillapítás érdekében orvosa rendelhet fájdalomcsillapítót vagy over-the-counter NSAID-t. A fizikai terápia jó lehetőség a súlyosabb íngyulladás kialakulásához, és a fizikai terapeuta segíthet a gyakorlatok megnyújtásával és erősítésével, amelyek a gyógyulás felé vezető utat fogják meghozni. A fizikus terapeuták számára olyan technológiák is elérhetők, mint az ultrahang, amely az ín melegítésére és a vérellátásra növelhető. A tendonitis súlyosságától függően szükség lehet szteroid injekcióra vagy műtétre.

Halolajbiztonság

Az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala nem szabályozza az olyan kiegészítőket, mint a halolajok. Mivel nincs olyan kormányzati hivatal, amely a halolajtermék-termelők felelősségre vonhatóságát tartja, mindenképpen vizsgálja meg az első használni kívánt halolaj márkáját. Lásd az “Erőforrások” című fejezetet egy listára, amely a halolaj-kiegészítőket a biztonságuk szerint rangsorolja. Bár a halolaj nem gyógyszer, kölcsönhatásba kerülhet más gyógyszerekkel, ezért konzultálnia kell orvosával, mielőtt elindítaná egy halolaj kezelést . Továbbá, ha bármilyen allergia vagy érzékenység a tenger gyümölcsei vagy a halak, halolaj nem lehet jó választás az Ön számára.

A halolaj fogyasztásának leginkább veszélyes aspektusa az, hogy a káros szennyező anyagok, mint a dioxinok, a higany és a poliklórozott bifenilek magas színvonalúak sokféle halban, a környezet és a vízszennyezés éveként. Ezek a toxinok a leginkább károsak a gyermekeknél és terhes vagy szoptató nőknél. Bár ezek a toxinok jelentős mennyiségben vannak jelen a halállatban, ezek nem jelentenek problémát a biztonságos feldolgozásra szánt halolaj-kiegészítőkben: a halolajban (amely pozitív gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal) rendelkező omega-3 zsírsavak szintén hozzájárulnak Olyan hatások, amelyek általában nem tekinthetők egészséges egyének veszélyesnek. Ezek a mellékhatások magukban foglalják a vérzés és a gyomor problémájának fokozott kockázatát. A gyomorral kapcsolatos emésztési kérdéseket, mint például a puffadást, a savas refluxot és a hali utóízeletet, általában javítani lehet, ha csak a halolajokat fogyasztják étkezés közben. Ha bármilyen mellékhatása van, mindazonáltal hagyja abba az alkalmazást mindaddig, amíg orvosával nem beszél.

Mellékhatások és figyelmeztetések