Hány kalóriát vesz egy átlagos ember egy 20 perces időtartam alatt?

A futás enyhítheti a stresszt, javíthatja általános atlétikai teljesítményét, elősegítheti a jó egészséget és természetesen éghet kalóriákat, hogy segítsen a fogyásban. A 20 perc alatt elfogyasztott kalóriák átlagos számának lebontása nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. A kalóriatartalmú égés a futtatás intenzitásától függ – ami azt jelenti, hogy hány mérföldet fedez le, valamint a terepet is – méretével és életkorával együtt.

Nagyon durva szabály a hüvelykujj, hogy ha átlagos egészséges testsúlya, akkor el fogja égetni körülbelül 100 kalóriát minden mérföldet fedezni. Tehát, ha 20 perc alatt 1 és fél mérföldet fedez fel, körülbelül 150 kalóriát éget. Ha gyorsabb futószal és 3 mérföldet fedezsz le, akkor körülbelül 300 kalóriát égetel ugyanabban az időben. Természetesen, ha átlagban többet mérünk, akkor több kalóriát égetünk el. Ha kevesebbet mér, kevesebb kalóriát éget el.

Minél nagyobb és annál gyorsabban megy, annál több kalóriát éget. Például egy 130 kilós súlyú személy égési sérülést szenved 20 perc futáskor, 5 mérföld per óra ütemben, 226 kalória 7 mérföldes sebességgel, 295 kalória 9 mérföldes sebességgel. Egy 205 kilós ember ugyanazokkal a lépésekkel 248, 357 és 465 kalóriát ég el 20 percen belül.) A nyomkövetés kb. 177 kalóriát ég el 20 perc alatt egy 130 fontos személy és 279 kalória egy 205 fontos személy számára. Ha futás közben egy futópadot vagy egy kerekesszéket húzol, akkor várható, hogy 20 perc alatt 157-248 kalóriát éget.

Minél gyorsabban futsz a 20 percig, nemcsak azt kell megszabni, hogy hány kalóriát éget az ülés alatt, hanem azt is, hogy hányan égnek utána. Ha 20 percen át rendkívül nehéz ütemben fut, akkor a pulzusszám és a lélegzetvétel aránya tovább emelkedik – sokkal több, mint amikor könnyedén futnak. Mert hosszabb időt vesz igénybe, hogy helyreállítson, enyhén több kalóriát éget el azonnal. Használja a 20 perc futást a nagy intenzitású intervallumok elvégzésére, hogy jobban előidézhesse a zsírégetést és a kalóriát követő utáni kiadásokat. Például öt percig felmelegedhet, majd kemény, egyperces futtatásokat végezhet, könnyű egyperces lefutással ötször 10 percig, majd lehűlhet. Ez nagy intenzitású intervallumképzésnek nevezik, és hány kalóriát éget el, a személyes profiljától függ. Amint azt egy, a Journal of Obesity 2011-es számában közzétett tanulmányban rámutatták, jobban okozott zsírégetést, mivel befolyásolja az izomzsír oxidációját és a vércukorszintet.

A futás megköveteli, hogy a lábad minden lépéssel elhagyja a földet. A gyaloglás sokkal kevesebb energiát igényel, mivel mindkét lábbal soha nem veszítik el a talajt egyszerre. A kalóriaégetési ráta tükrözi ezt a különbséget az erőfeszítésben. Egy mérföldet lefedve körülbelül 105 kalóriát égetett, amikor 6,3-mph-os sebességgel futott az átlagember számára, de csak 52 kalóriát égetett fel, ha egy mérföldet 3 mérföldes sebességgel fed le, a 2004-es orvosi és tudományi kiadványban közzétett kutatás szerint. Sport és Orvostudomány: A Futás intenzitása növeli a szervezet testre gyakorolt ​​hatását. Túlságosan túl hamar, vagy futás közben, ha közös problémák merülnek fel vagy súlyos súlyt veszít, problémákat okozhat. Mindaddig, amíg megfelelő programot követesz, a futás tökéletesen biztonságos. Beszélje meg kezelőorvosával, ha aggodalma van, és forduljon szakemberhez az indító menetrendhez.

Általános szabály: 100 kalória / kilóméter

Speciálisabb kalóriatisztító árak

Post-Run Calorie Burn

Walking Vs. Futás