Házi csomag a póruscsökkentéshez

A pórusok – a bőr mikroszkopikus nyílásai – fontos funkciót nyújtanak, így az izzadás és a védőolajok elérhetik a bőr felszínét. Amikor kibővülnek, károsíthatják a megjelenését és a bizalmát. Nem csak a felnagyított pórusok teszik arca hatástalan és durva, de okozhat smink feküdni tökéletlenül a bőrön, csökkenti a sima, hibátlan hatás, amit megpróbál létrehozni. Bár a pórusainak nagysága általában öröklődik, más tényezők is szerepet játszanak. A felesleges olaj – vagy faggyú – okozhat fekete testeket és fehér fejeket, eltörheti a pórusokat, és nagyobb hatást fejthet ki számukra, mint a nem megfelelő bőrápolás, például a nehéz kozmetikumok bőre egyik napról a másikra történő elhagyása. Szerencsére a házi bőrtokok tonizálhatják és meghosszabbíthatják a kibővített pórusokat, javíthatják megjelenésüket és átmenetileg csökkenthetik méretüket.

Honey kezelés

Készítsen terápiás arcpakolát 1 evőkanál mézzel, 1/2 teáskanál friss citromlével és csipetnyi cukorral. A National Honey Board honlapja szerint a méz természetes nedvesítőszer – amely vonzza és megőrzi a nedvességet -, valamint anti-irritáló és antimikrobiális. A citromlé egy feszesítő, amely ideiglenesen zsugorodik a pórusokon.

Paradicsomlé kezelés

A keveréket masszírozni kell az arcodon körkörös mozdulattal az ujjai hegyével. Különös figyelmet fordítsunk az orr és az álla körül lévő bőrre – két gyakori helyen a kibővített pórusokra. Elkerülve, hogy a keverék a szemedbe kerüljön.

Zöld tea kezelés

Hagyja hagyni öt percig, majd alaposan öblítse le langyos – nem forró vízzel. Ne törölje le a keveréket egy törülközővel.

Használja a paradicsomlevet, hogy csökkentse az akne-hajlamos, zsíros bőr pórusméretét 1 és 1/3 tbsp levével, valamint 1/2 ts algaporral. A szerves savakkal és az A és C vitaminokkal táplált paradicsomlé természetes antioxidáns és adszorbeáló tulajdonságokkal rendelkezik.

Szorítsa meg jól a megoldást, és egy pamutgömbön tegye be az arcába.

Hagyja hagyni legalább 20 percig, majd öblítse le.

Hozzon létre egy buja szerves arckrémt 1 evőkanál zöld tea porral 3 evőkanál vízzel, és hagyja, hogy a megoldás öt percig álljon. A Herbs 2000 weboldal szerint a zöld teaben lévő tannin a bőrét két módon hasznosítja, nem csak a pórusokat szigorítja, hanem a bőr irritáló hatását is.

Keverjük össze egy tojás fehérjét 2 csík liszttel, majd keverjük össze a tojásos keveréket a zöld teával.

Tisztítsa meg a bőrt, és hagyja 10 percig. Meleg vízzel öblítse le.