Hogyan építsünk izomot a sprintből

A sprintelés teljes testedzést biztosít, hangsúlyozva a hasi izmokat, gluteálisokat, hurokcsontokat, quadricepeket, csípőt és borjakat. Az emelkedő felfelé vagy húzása közben az izom gyorsabban épül fel, mint az edzés fokozott intenzitásának köszönhetően. Az ellenállóképesség formája, a sprintelés az izomzat traumát okozó izmokat épít, és aktiválja a test izomjavító rendszerét. Az izmok nagyobb mértékben nőnek a javítási folyamaton keresztül. Az izomerő mennyisége sok tényezőtől függ, ideértve a nemet és az életkorot is.

Uphill Sprint

Állítson fel két markert 50 yard távolságra egy dombon, gyengéd gradiens mellett. Matt Fitzgerald szerint a “The Hill Sprint Workout” szerint 4 százalékról 8 százalékos gradiensre – hasonlóan az autópálya-felüljáró rámpához – jó kezdet a kezdőknek.

Szánpályák

Felmelegedjen öt-tizenöt percig a gimnasztika, sík terepen vagy más, a lábad használó edzéssel. A vér áramlása az izmokhoz, az izmok rugalmasságának növelése, fontos a sérülések megakadályozásához a stressz stressz során.

Próbálja meg az egyik jelölőtől a másikig haladni, közel a legmagasabb sebességéhez. Megfelelő formát kell fenntartani a sprintelés során. – Tartsa a fejét, és egyenesen előre nézzen, a vállat visszahúzta, és a karjaid szivattyúztak. Nyomja le minden lépését a lábad golyóiból anélkül, hogy a sarkaid megérintened a talajt a sprint alatt.

Menj vissza az első markerhez. Pihenjen egy percet minden 10 másodperces sprintelésnél.

Ismételje meg a sprint-pihenő ciklust 4-5 ismétléssel. Növelje az ismétléseket hetente egy-két alkalommal, amíg edzésenként 20 sprintet nem éri el. Naponta elvégezheti a sprint rutinát, mint például a tenisz profi Andre Agassi, vagy csak hetente egyszer. De minél gyakrabban jár az edzésed, annál gyorsabban építesz izomot.

Töltsön szánkót annyi súlysal, hogy ellenálljon neked, de nem elég ahhoz, hogy megtörje az űrlapodat. Ha Ön sík-leszálló, és nincs hegye vagy lejtője elérhető a sprintek számára, hasonló előnyökkel is járhat a hegyi sprinteléshez, ha szánját húzza. (A fenti lépésekre vonatkozó információk a 4. referenciából származnak.)

Jelöljön ki egy 20 yardos pályát a szánkózáshoz.

Végezze el a bemelegítési módját, majd csatlakoztassa a szánhálót a derekához.

Sprint közel maximális sebességgel a markerhez.

Pihenjen két percig, majd vidd vissza az első markerhez. Ismételje meg a sprint pihenő mintát öt készlethez.