Hogyan fagyasztott fagyasztott hüvely babot főzzük forró vízben

A zsineg bab gyors és tápláló mellékétel vagy színes és szokatlan hozzáadás a salátához. A tanyasi friss termékek többet táplálnak a táplálékcsomagolásra, de a fagyasztott zöldségek tartása egészséges ételt biztosít, amikor nincs idő a boltban. A fagyasztott zöldségek főzése kicsit trükkös lehet. Ehetővé kell őket főzni, de nem szabad túlzottan főzni, ami rablást okoz a tápanyagokból, és puffékony, kellemetlen textúrát eredményezhet. A fagyasztott hüvelyes bab forrása jó módszer, mindaddig, amíg figyelsz az időzítésre.

Tegyen elegendő vizet egy edénybe, hogy fedezze az alját. Ne töltse be a fazékot, mert a szándék az, hogy gőzölgessük a hüvelyes babot a forró vízben, és ne forraljuk őket teljesen bemerítve.

Hozd a vizet forraljuk fel. Ez azért fontos, mert minél magasabb a vízhőmérséklet, annál gyorsabban szárítják a hüvelyesek, és minél hamarabb kiszedik őket a vízből.

Tegyen annyi zsineg babot, amennyit tehetsz, és hideg vizet futtatsz rajta. Ez nem fogja teljesen felolvasztani őket, de ez segít.

Szedje le a szálkötegeket, és óvatosan csúsztassa őket a forró vízbe. Emelje fel és rendezze át őket egy fából készült kanállal, de vigyázzon, hogy ne piszkálja őket.

Hagyja, hogy a szálkávék legfeljebb két-három percig főzzék, folyamatosan mozogjanak. Tegye vissza a szűrőbe, hogy lecsapjon. Kombinált hőjük segít nekik befejezni a főzést.