Hogyan húzza az úszókat

Az úszás a tudomány által dominált sport. A versenyzők mindig arra törekszenek, hogy javítsák teljesítményüket a vízben a versenyen viselt minimális felszerelésen keresztül. Az erőfeszítés nagy része a vízhúzás mennyiségének csökkentésére vagy a szervezet ellen a víz ellen irányuló ellenállásra vonatkozik.

Hatás hatása

A húzást a test súrlódása okozza a vízzel szemben, ami lassítja a testet minden egyes lökettel a vízben. Még minimális mennyiségű fogás a víz ellen, és folyamatosan lassít lefelé az úszás során. Az Ön teljesítményét akadályozhatja a mindennapos fogas, a baggyos úszónadrágoktól a rövid hajhagymákig.

A húzás típusai

Az úszóknak háromféle húzással kell foglalkozniuk: az Illumin szerint: súrlódás, nyomás és hullámhúzás. A súrlódási húzás a vízmolekulákkal szembeni folyamatos dörzsölés eredménye az úszó testén, ami lassítja a mozgást. Ahogy az úszó gyorsabban mozog a vízen, a nyomáshúzás megkezdődik, ez a fajta fogasfej a úszó feje felé fordul, ami gyakran vezet a testen a vízen keresztül. Ez a nagynyomás a test végén lévő nyomással ellentétben működik, ami jóval alacsonyabb. Az egyenlőtlenség miatt az úszó megzavarja a vízben a turbulenciát, Illumin szerint. A versenyt versengő versenytársak is tapasztalhatják a hullámhúzást. Hullámhúzás akkor alakul ki, amikor egy úszó gyorsan mozog a víztest tetején, hullámokat hozva létre. Ezek a hullámok a testre nehezedő egyensúlyhiányt okoznak, és korlátozhatják, hogy egy úszók gyorsan mozoghatnak.

Húzás csökkentése

A húzás csökkentése a legtöbb férfi és női versenytárs középpontjában áll. A bõrfeszes ruházat csökkenti a szervezet profilját, és a ruhákat úgy viseli, mintha az ejtõernyõvel járna a vízben. A legversenyképesebb úszók vagy úszósapkát viselnek a hajuk fölött, vagy borotválthatják a fejüket, hogy a testük elején elhúzódjanak. A férfi és a női versenytárs úszók általában a hajat, a lábukat és bárhol a bőrrel érintkező hajat borítják, a SoloSwims.com szerint.

Húzza a képzést

A fogás minimalizálása döntő fontosságú a versenyeken, de néhány úszók inkább felszereléssel és olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyek kis mennyiségű húzást hoznak létre. Például gyakorolhatnak úszósapkát és borotválkozás nélkül ellenállást és növelhetik az edzés nehézségét. Amikor a versenynap közeledik, minimálisra húzódnak, és gyorsabban érzik magukat a vízben. A legjobb húzáscsökkentő berendezés sok kutatás és fejlesztés eredménye. Következésképpen csak a professzionális úszók képesek a leghatékonyabb húzócsökkentő felszerelést biztosítani, de alacsonyabb szintű verseny esetén a versenyeket valószínűleg nem lehet majd ezredmásodpercenként meghatározni oly módon, ahogy a szakmai és az olimpiai versenyek néha vannak.