Hogyan kell főzni a brokkoli a tűzhelyen

A főzőlapkás brokkoli receptek gyors és egyszerű módszert kínálnak arra, hogy ízeket, színt és sok táplálékot adjanak étkezéshez. A brokkoli étrendi rostokban, valamint az A és a C vitaminban gazdag. A farm-friss brokkoli jobb, mint fagyott, írja Linda J. Vorvick, a Maryland Medical Center honlapján írt, de mindaddig, amíg mindkettő Enyhén párologtató, tápláló kiegészítők a tészták, levesek és pörköltek, erős íze van, amely jól illeszkedik majdnem minden nemzetközi konyhába. A tűzhelyen főzött brokkoli többféle módon is megtörténhet, bár a forralás nemcsak a tápanyagok sokaságát söpörte ki, hanem a textúrát is elpusztíthatja.

Óvatosan öblítse le a friss brokkolt és hagyja leengedni. Ha egy egész fejű brokkolit használsz, vágd le a szárat, és töröld a fejet kisebb darabokra, vagy virágokba.

Helyezzen egy-két vizet egy kis edény aljára. Van egy pároló kosár, helyezze a potba, ügyelve arra, hogy a víz csak a gőzhajó aljára kerüljön, de nem fedezi le.

Forraljuk fel a vizet. Helyezze a brokkoli floretteket a pároló kosárba vagy a pot alján található vízbe. Préselj friss citromlevet, és fűszernövényeket és fűszereket csepegjen a brokkoli fölé, saját ízlése szerint, vagy kövesse a receptet, amit használ.

Fedjük le a fazékot, és hagyjuk, hogy a brokkoli körülbelül öt percig gőzölje. Ellenőrizze a vízszintet, és szükség esetén adj hozzá többet. Tegye vissza a fazékot, és hagyja, hogy a brokkoli további öt percig gőzölje meg, míg sötétzöld lesz, lassítja és elengedi illatát. Drain jól és szolgálni.

Kövesse a fenti 1. szakasz 1. lépését. Győződjön meg róla, hogy vastag ágakat húzza le, mivel a külső hús szálas és kemény is lehet, még főzéskor is.

Melegítsük fel a serpenyőt közepes lángon addig, amíg csak meleg van. Növényi, olíva- vagy repceolajot adjon egy nagyon vékony rétegbe, amely alig fedezi a serpenyő alját. Gyengéden csavarja vissza a serpenyőt, hogy megbizonyosodjon róla, hogy az egész fenék le van fedve.

Gőzölgés

Sautéing vagy Stir-sütés

Hagyja az olajat öt-tíz másodpercig melegedni, majd dobja a brokkoli floretteket. Keverjük fel és fordítsuk gyorsan őket egy fa kanállal vagy palacsinta forgóval. Add hozzá a friss citromlevet, fűszernövényeket és fűszereket. Szójaszósz és szezámolaj kiváló kiegészítője a brokkolinak.

Főzzük a brokkolit, kevergetve és néhány másodpercenként, öt-tíz percig, vagy amíg meg nem történik. Ne kockáztasson, vagy feláldozza mind a tápanyagokat, mind a textúrát.