Hogyan kell főzni snook halat

A Snook fehér, húsos hal, finom, csípős hússal. Tilos a snook megvásárlása vagy eladása, de a halakat legálisan elkaphatják és főzhetik. A Snook egy sovány, egészséges fehérje, amely nagyszerű alapanyag az alacsony zsírtartalmú tengeri alapú étkezéshez. Snook filé gyorsan főzni a grillen vagy feketére meleg edényben. A halak grillezésénél vagy feketésségénél kiváló füstös vagy fűszeres ízeket adsz anélkül, hogy túl sok zsírt vagy kalóriát adnál az étkezéshez.

rostély

Melegítsük fel a gáz vagy szénhidrát magas hõmérsékletre. Ellenőrizze, hogy a grill belső hőmérséklete eléri-e a 600 fokot. Próbálja ki a kézvizsgálatot, hogy megnézze, elég meleg a grill. A hőmérséklet megfelelő legyen, ha csak egy-három másodpercig tarthatja a kezét a grillen.

Megfeketedik

Használjon süteményes kefével a snook filé minden oldalát kis mennyiségű egészséges olajjal, például olívaolajjal. Meghintjük a halat kis mennyiségű sóval és borssal.

Festeni egy kis mennyiségű olajat a forró grillrácson, hogy megtartsa a halakat.

Helyezzük a snook filmet a forró grillre és főzzük oldalanként három-négy percig.

Ellenőrizze, hogy a snook belső része átlátszatlan és pelyhes. Távolítsa el a halat a grillből, és tegye a tálra.

Tálaljuk a snook melegét egy házi salsával a tetején, amely egészségesebb, mint egy olajos mártás.

Melegítsük fel a sütőt 350 fokos fahéternek.

Megszórja a snook filé mindkét oldalán feketedő fűszereket, és a fűszereket a halba nyomja. Készítse el saját feketésítő keverékét, hogy elkerülje a felesleges sót és tartósítószereket a kereskedelmi feketesítési keverékekben.

Melegítsen egy öntöttvas serpenyőt a tűzhely tetején a magas hő hatására.

Meleg mennyiségű egészséges olajat, például szerves repceolajat, melegítsen a serpenyőben. Vágja vissza a zsírbevitelre még kevésbé porlasztott olaj használatával.

Helyezze a snookot a forró edénybe. Főzzük, amíg a külsőek a hal aranybarna, körülbelül két perc oldalanként.

Csúsztassa a serpenyőt a sütőbe, és főzzük le a snookot. Távolítsa el a halat a sütőből, amikor a hal külseje fekete színűvé vált, és majdnem megégett.

Tálaljuk a halat meleg citrom ékkel szitáláshoz. A feketeri hal hagyományosan tartármártással szolgál. Készíts egy házias egészségesebb változatot az alacsony zsírtartalmú majonéz és az apróra vágott savanyúság keverésével.