Hogyan kell főzni sózott disznóhéjat

A sertés hasa olyan húsdarab, amely nagyon magas a zsírtartalomban, ami gazdag ízét adja a húsnak. A sózott sertés hasa nem olyan gyakori, mint a sózatlan testvérei. Míg a sózott disznó hasát már technikailag meggyógyították, számos különböző módon főzhető. A sózott disznóhéj gyors adagolása magas hőmérsékleten a hús ízét erősíti, a textúra megváltoztatása nélkül, és lassan főzve folyadék formájában teszi a húsvarratot, és tónusokat enged a sós ízeknek.

Készítmény

Távolítsa el a sózott disznóhéjat a hűtőszekrényből 30 perccel a főzés előtt. Tartsa a sózott disznóhéjat műanyaggal borítva, egész idő alatt.

Pan Searing

Helyezze a sózott disznóhéjat egy tiszta vágódeszkára. Szeletelje a sertéshéjat körülbelül 1 hüvelyk vastagságú szeletekre éles késsel.

braising

Enyhén keféljük le a sertéshéjat növényi olajjal mindkét oldalról, és mindkét oldalon frissen őrölt fekete borssal szezonáljuk. Csak kis mennyiségű olajat használjon, mivel a sózott sertés hasa zsírja segít megakadályozni a ragasztást.

Melegen főzzük a serpenyőben vagy pároljuk meg a magas hőt három percig, anélkül, hogy olajat adagolnánk a serpenyőbe vagy a sütőedénybe.

Helyezzük a sózott disznóhúst szeleteket a forró serpenyőbe, és főzzük a sült sertés hasát az első oldalon három-négy percig.

Fordítsa a sertés hasa szeleteket, és főzzük még négy percig a másik oldalon.

Távolítsa el a sült disznóhéjat a meleg serpenyőből egy pár fogóval és szeletelje kisebb darabokra tálalás előtt, vagy használjon receptet.

Melegítsük fel a sütőt 350 fokos fahéternek.

Helyezzük a sült disznóhúst szeleteket egy nagy pörkölőüst aljára, kis helyet hagyva köztük.

Adjuk hozzá a csirkeállományt és a sört a sütőedénybe, öntsük őket a sült sertéshús szeletekre.

Helyezze a sütőedényt a sütőbe helyezett középső rackbe, és párolja a sertéshús hasát 90 percig, a húsokat 30 percenként bántva.

Távolítsa el a sült disznóhéjat a pörkölőtartóból, és vigye egy tálhoz. Húzza azonnal a húst, amíg forró.