Hogyan kell gyógyítani az éjszaka közepén álmatlanság természetesen

Néhány álmatlanságban szenvedő embernek nehézségei vannak az elalvással, míg mások könnyen elaludhatnak, de az éjszaka közepén felébrednek, és nem tudnak aludni. Bizonyos egészségügyi állapotok, gyógyszerek, stimulánsok, érzelmek vagy stressz álmatlanságot okozhatnak. Az alváshiány ingerlékenységet, fókuszálhatatlanságot, szorongást és depressziót okozhat. Ez is gyengítheti az immunrendszert, így jobban fogékony a betegségre. Az álmatlanság gyógymódja az okától függ.

Ne hagyja abba a serkentőszereket lefekvés előtt. A koffein, a dohány és az alkohol mindegyike zavarja a jó éjszakai alvást. Egyes gyógyszerek, például étkezési tabletták koffeint tartalmaznak. Bár az alkohol okozhat álmosságot, ez megakadályozza, hogy belépjen az alvás mélyebb szakaszaiba.

Menj naplementében a nap folyamán. A fényes természetes fény segít szabályozni a cirkadián ritmust, segítve a tested nappal ébredésében és alvás közben jobban aludni.

Zárjon ki fényt és zajt. Ha van egy utcai lámpa, akkor kapja ki a függönyöket az ablakokhoz, vagy használjon szemmaszkot. Használjon “fehér zaj” gépet a városi vagy környezeti zaj leküzdésére.

Vegye ki a valerian gyökér, természetes gyógynövényes nyugtató elérhető az egészségügyi élelmiszerboltokban. Vegyen 1 vagy 2 tablettát 30 perccel lefekvés előtt.

Minden éjjel ugyanabban az időben ágyba menjen. Rendszeres lefekvéskor és hét napig tartsa be. Ne maradjon sokkal később a hétvégéken, mert ez megzavarja a természetes alvási ritmust. A lefekvéses rutin jelezheti testét, hogy pihenjen és felkészüljön az alvásra. Próbáljon valami pihentetni, mint egy forró fürdőt, meditációt vagy mély lélegző gyakorlatokat.

Az ivási folyadékot két órával lefekvés előtt leállítani. Lehet, hogy az éjszaka közepén felébredsz a fürdőszobába. Győződjön meg róla, hogy a fürdőszobát közvetlenül lefekvés előtt használja.

Gyakorolj a nap elején, nem este. A gyakorlat energiát kölcsönöz és endorfinokat bocsát ki, ami megnehezíti az elalvást. A testmozgás segíthet a súlyod szabályozásában is. A túlsúly megakadályozza az alvási apnoét.

Vegyen egy melatonin kiegészítést. A melatonin olyan hormon, amely segít a szervezetnek az alvás / ébrenlét ciklusának szabályozásában. Próbáljon 2,5 mg allymális dózist lefekvéskor.

Ne dolgozzon legalább egy órával az ágy előtt. Kapcsolja ki mobiltelefonját és laptopját, és próbáljon kikapcsolódni. Lazítson, és ne aggódjon a holnap határidejéért.