Hogyan kell kérni anyát a születésszabályozásért

A szexekkel való szexről való beszélgetés nem könnyű. De ha úgy döntesz, hogy többet szeretne megtudni a születésszabályozásról, az anyád értékes információs és támogató forrást jelenthet. A beszélgetés megkezdése nehéz, de fontos, hogy nehéz anyajegyekkel foglalkozzanak az anyukával. Ne féljen a születésszabályozás témáját az édesanyjával felhozni. Valószínűleg elvárta a beszélgetést, amikor megközelíti a felnőtteket, és ha tudatosan és nyíltan megvitatja a témát, akkor együtt dönthet arról, hogy mi a legjobb az Ön számára.

Készítsd el a gondolatait, mielőtt megbeszéled a születésszabályozást anyáddal. Próbálj meg nyugodni és kontrollálni, amikor beszélsz anyáddal a születésszabályozásról.

Lépjen be az anyukáddal, amikor egyedül van. Lehet, hogy könnyebben tudsz egyszerre beszélni egy szülővel egy érzékeny kérdésről, például a születésszabályozásról.

Óvatosan válassza ki az időzítését. Ne közelítsd meg anyádat, ha beszélsz a fogamzásgátlásról, amikor elfoglalt, stresszes vagy ideges. Beszéljen vele, amikor a dolgok nyugodt és mindkettő kényelmes környezetben van, például otthonában.

Adja meg anyukának a lehetőséget, hogy felkészüljön. Mondja meg neki, hogy szeretne beszélni vele a születésszabályozásról, amikor készen áll. Ez időt ad arra, hogy kutatást végezzen, és készítsen saját gondolatait a témáról a beszélgetés előtt.

Hozd el anyád, ha ideges vagy, hogy megbeszéled vele a születésszabályozást. Legyél előre és becsületes az érzéseid miatt. Megengedve, hogy mennyire komolyan fontolgatja a születésszabályozást, megmutatja neki, hogy érett és megalapozott döntést hoz.

Kérdezze anyádat, hogy vigyen el egy nőgyógyászhoz. Az orvos kifejezetten az Ön születésszabályozási lehetőségeiről beszélhet Önnel, és fontos információkkal szolgál a biztonságos szexuális gyakorlatról.

Ne féljen kérdéseket feltenni. Ha az édesanyád túl általános vagy ha nem érti, miről beszél, kérje őt, hogy legyen közvetlen. Tájékoztassa arról, hogy konkrét tanácsokat keres-e a különböző típusú fogamzásgátló módszerekhez, például az óvszerhez és az elveszett fogamzásgátló tablettákhoz.

Ha anyád nem fogja megvitatni veletek a születésszabályozás kérdését, vagy ha nem kapja meg a szükséges válaszokat, fontolja meg egy másik családtaghoz, például nagynénnyel való beszélgetéshez, aki kényelmesebben beszélhet a szexről.

Ha Önnek szüksége van a fogamzásgátlásra, és az anyád nem együttműködő, önmagában is megtekintheti orvosát, még akkor is, ha Ön 18 évesnél fiatalabb. Találkozzon egy nőgyógyászral, hogy megbeszélje az opcióit, de ne felejtse el, hogy ha a szülők egészségbiztosításán jár, értesítést kap az e-mailben, hogy látta az orvosát. Ha teljes anonimitást szeretne, foglaljon időpontot egy ingyenes vagy alacsony költségű női egészségügyi klinikán.