Hogyan kell sült csirkemellet aprítani

Az aprított csirke jól használható salátákhoz és szendvicsekhez, burritókhoz és enchiladákhoz, pizza készletekhez, bőséges fazekas tálakhoz, sült tésztaételekhez és gyors főzött levesekhez. Használjon 100 százalékos fehér húsot, és az aprított csirke is alacsony a zsír és a kalória. A csirkemellet egyszerűen sütjük a sütőben az aprításra való előkészítés során, de fontos, hogy ne csomózzuk a csirkemellet. A száraz mellhúsnak nem lesz olyan lédús, húzódó szerkezete, ami fontos a jó aprított csirke számára.

Melegítsük fel a sütőt 350 fokos fahéternek.

Rendezzük a csirkemellet egy sütőlapra. Hagyjon egy kis helyet a darabok között, hogy ne legyenek zsúfoltok, használjon többször sütőlapot vagy edényt, ha szükséges. Ha bőrön csirkemellet használ, helyezze őket bőrfelületre.

Szitálja az olívaolajat a csirkemell fölött, majd szórja meg őket sóval és borssal. Dörzsölje az olajat és a fűszereket a mellek mindkét oldalán kézzel. Mossa meg a kezét forró, szappanos vízzel.

Helyezze a sütőlapot vagy edényt a sütőbe, és állítsa be az időzítőt 35 percig. Hagyja a csirkét zavartalanul, amíg süt. Nincs szükség a darabok elforgatására, vagy a bálázásra, csak várja meg az időzítő kikapcsolását.

Helyezzen be egy hús hőmérőt a legnagyobb csirkemell legvastagabb részébe. Ha csontos melleket használ, ne hagyja, hogy a pont érintse meg a csontot. A csirke elkészül, ha a hőmérséklet 165 ° F vagy magasabb. Ha még nincs készen, tegye vissza a kemencébe további öt-tíz percig, majd próbálja újra. Ha nincs hús-hőmérője, éles késsel átszúrja a legnagyobb csirkemell legszéles részét. Ha a gyümölcslevek világosak és aranyak, nem rózsaszínűek, a csirke készen áll.

Vegye ki a csirkét a sütőből, hagyja pihentetni és legalább 15 percig hűlni. Távolítsa el és dobja el a bőrt, ha bőrön lévő melleket használt, mielőtt a csirkét megsemmisítené.