Hogyan kell sütni a borda szemét a sütőben

A Rib-eye egy kiváló minőségű vágás, szép zsíros marblingrel, finom, ízletes húsban. A telített zsír-, koleszterin- és kalóriatartalmának köszönhetően finom étel a mérsékelten élvezhető, de egy kicsit egészségesebbé teheti, ha sütjük, nem pedig főzőedényben. Függetlenül attól, hogy ropogós steakeket vagy bordás szemű sülteket készítesz, a pörkölési hatásokat utánozza egy szép kéregre, ha a sütőt magas hőmérsékleten indítja, majd csökkentse, hogy egyenletesen főzzön a húst a külső réteg égése nélkül Húsból.

Sózzuk meg a bordaszört 45 percet a durva kóser sóval. Ha a sütés előtt sót sózza, a só nedvességet húz ki a húsból, és sohasem kap újra felszívódni, kevésbé finom és lédús eredményeket produkálva. Sóval előre, a sós nedvesség újra felszívódik, tartja a húst nedves és hozzáadott ízű.

Melegítsük elő a sütőt 500 fokos fahéternél körülbelül 30 perccel a főzés előtt. A háztartási sütők általában hosszú ideig szükségesek ahhoz, hogy teljesen felmelegedjenek, és a marhája nem fog finom, pirított külsőt kialakítani anélkül, hogy ez a hő lenne. A ropogós külső kellemes textúrális kontrasztot nyújt a lágy, zamatos húsok alatta.

Vágja fel a sekély pörkölt serpenyő alját egy fóliával, ha egy bordás-sült pörköltet készít, hogy a főzés során elkapja a bordás szemek csöpögését. A pörkölő serpenyőben zsírozza meg a sütőporral. Vágjon egy fóliatálcát sütő tálcával, ha bordaszélepeket készít, és a fóliát zsírmentes spray-vel zsírozza meg. A fóliatömítés nagymértékben leegyszerűsíti a vacsora utáni takarítást, és kényelmes módja annak, hogy elkapja a csepegést, ha mártást vagy mártást kíván.

Pat frissen repedt fekete borsot a steak vagy pörkölés kívül. Pat a többi ízesítésre ízlés szerint is, ha tetszik, fokhagymás vagy hagymás por, chili paprika por, szárított kakukkfű és szárított tarragon ízletes kiegészítőket. Helyezze a süteményt a pörkölő serpenyőbe, vagy helyezze el a szeleteket a bélelt sütőlapra. Tegye a húst a sütő közepébe.

Csökkentse a sütő hőmérsékletét 325 F-re kb. 20 perc után, ha sült vagy kb. 5 perc múlva készít steakot. A hús túl magas hőmérsékleten történő sütése folytán a kiégett külsőt és a túlfőzött belsőt termelik.

Süsse le a bordázott szemet 10 fokkal a végső kívánt hőmérséklet alatt, sütse a bordaszövetet 5 fokkal a végső kívánt hőmérséklet alá. A végleges célok a következők: 145 F közepes – és a minimális ajánlott hőmérséklet az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint – 150 F közepesen jól és 160 F jól teljesített. Használjon azonnali olvasható hőmérőt a hús belső hőmérsékletének méréséhez. A főzési idő számos tényezőtől függően változik, elvárják, hogy a csontos ropogós pörkölés kb. 23 percet fontonként tartson közepesre, és azt várják, hogy a kicsontozott pörkölés kb. 28 perces fontot vesz igénybe a közepes és 1 1/2 hüvelykes – vastag, bordásszemű steak, hogy körülbelül 15 percet vesz igénybe a közepes.

Vigye át a marhahúst egy tálra vagy egy tányérra. Hagyja, hogy a pörkölt legalább 15 percig pihentessen, hagyja, hogy a steak pihent 10. A sütés közben a belsõ hõmérséklete körülbelül 10 fokkal emelkedik, a kisebb steakek hõmérséklete körülbelül 5 fokkal emelkedik. A pihenés lehetőséget ad arra, hogy a hús levelei leülepedjenek, így nem szivárognak ki, amikor a húst levágják.