Hogyan kell törődni a bőrcsiszolással?

A bőr kopása a bőr felső rétegében sérül. Ezek akkor fordulnak elő, ha a bőrt a durva felület, például a fa vagy a beton súrlódása miatt lekaparják. A bőr kopásának súlyosságától függően a seb vérrel vagy hegvel járhat. A legtöbb kopás hatással van a térdre, a vállra és a könyökre, mivel ezek a területek kevésbé védő párnázattal rendelkeznek, és mivel nagyobb eséllyel érintkeznek a talajjal az esések során.

Nyomja le a kopást egy törülközővel vagy más ruhával, hogy ellenőrizze a vérzést. A bőráteresztés ritkán jelentkezik, és a seb erősen 5 percig tartó nyomása általában elégséges ahhoz, hogy teljesen leállítsa a vérzést. Ha lehetséges, emelje fel a testrészet a szív feletti vérző kopással.

A kopást tiszta, meleg vízzel öblítse le, hogy eltávolítsa a kavicsot, homokot vagy egyéb törmeléket. A seb véletlenül érintkezhet. Miután a seb teljesen semmiféle idegen részecskét nem tartalmaz, enyhe szappannal és vízzel óvatosan mossa le.

A sebet és a környező bőrt permetezzük anesztetikus spray-vel, hogy csökkentsük a fájdalmat, és megtisztítsuk a sebet. Ezek a permetezők a legtöbb gyógyszertárban és kiskereskedelmi üzletben vásárolhatók.

Távolítsa el a szétszedőket vagy a csapdába eső részecskéket csipesszel. A seb belsejében lévő szennyeződés vagy törmelék növeli a fertőzés és a hegesedés kockázatát. Tisztítsa meg a fém csipeszeket azáltal, hogy az alkoholt dörzsölte rá.

Antibiotikus kenőcsöt közvetlenül a kopásig kell alkalmazni. Ez csökkenti a fertőzés kockázatát és kenje a sebet, hogy a kötszer nem tapad. Fedje le a bőr kopását tapadásmentes, steril gézbetéten.

Cserélje ki a kötést, amikor nedves, szennyezett, véres vagy lefekvés előtt éjszaka. A 24 óránál hosszabb vérzés olyan súlyos sérülést jelezhet, amely orvosi ellátást igényel.