Hogyan lehet a szegfűszeg olaj?

Csípős, pikáns és borsos, szegfűszegek kötik össze az aromákat sokoldalú ételekben. Ritkán találsz szegfűszerként a fő ízesítő összetevőt egy edényben, ők a leginkább a szerepek támogatásában dolgoznak, mint például az olajok finiselésére szolgáló infúziók. A szegfűszeges olaj a kandalló gyanújának kenésére szolgál a célnál – nem elég ahhoz, hogy megváltoztassa az ízprofilt, de eléggé ahhoz, hogy azt gondolhassa: “Ez valami különleges”, és csoda, hogy mi az. A szegfűszeg olaj könnyen elkészíthető, és egy kicsit hosszú utat tesz meg.

Tésztálj körülbelül fél evőkanál szegfűszeget egy saute panban közepes lángon keresztül minden egyes csészeolajért, amelyet be akarsz önteni. A szegfűszegek párologtatják az illóolajokat, és megkönnyítik az extrakciót.

Mossa ki a palackolajat és a kupakot, amelyet a szegfűszeg olajjal, habarccsal, törmelékkel és tölcsérrel együtt használ. Töltse fel a palackot vízzel, és helyezze egy edénybe a habarccsal, a törmelékkel és a tölcsérrel együtt.

Fedjük le az edényeket néhány centiméter vízzel és forraljuk 10 percig. Vegye ki a tételeket a vízből és fordítsa meg őket egy papírtörlőre.

Öblítse le a szegfűszeget egy hűtőfolyadékban egy hűtőfolyadékban, és szétszedje őket a papírtörlőkön. Szárítsa meg a habarcsot papírtörülközővel, ha szükséges, és öntsön benne a szegfűszegeket, miközben még forró a forrása.

Könnyedén érintse meg a szegfűszeget a törmelékkel, hogy megrepedjen. Öntsük a repedt szegfűszegeket a tartályba, majd magas minőségű extra-szűz olívaolajat. Használja a tölcsért, ha szükséges.

Húzza meg a palack fedelét vagy dugóját, és tárolja egy hűvös, száraz helyen a közvetlen napfénytől. Rázza fel az üveget néhány nappal.

Az olajat két héten keresztül bepárolja a szegfűszeggel, majd megkóstolja. Ha erősebb ízeket szeretne, hagyja, hogy a szegfűszegek még néhány hétig merevek legyenek. Ha az íz van, ahol azt akarja, az olajat egy golyócsíkkal szegélyezett szitán keresztül és egy légmentesen sterilizált palackba vagy tartályba fektesse.

A szegfűszegolajat a hűtőszekrényben tárolja, és 1 hónapon belül használja.