Hogyan lehet barna csont nélküli elsődleges bordát egy rotisserie-ben

A rotisserie főzés lédús, ízletes húsot eredményez, köszönhetően a hús lassú forgatásának, amely lehetővé teszi, hogy a hús önmagát öntse be. A csont nélküli elsődleges bordát, a rotisserie főzéshez népszerű vágást vágják le a tehén bordaszakaszáról, és egy bordás szem vagy álló borda sült az USDA “elsődleges” minősítésével. A minőségi osztály a legmagasabb fokozat, melyet az USDA adományoz, jelezve marhahúsát, jó maratóval a jól táplált szarvasmarhákból. Bár a húsokat szeletelheti, mielőtt a rotisserie-ba rakja, elegendő ahhoz, hogy egyedül álljon.

Vegye ki a főbordát a hűtőszekrényből, és helyezze a tányérra. Fedje le műanyag burkolattal, és hagyja, hogy szobahőmérsékleten 30-40 percig üljön.

Az elsődleges bordát szalonnával, borssal és fokhagymával pároljuk.

Állítsa be a grillet közvetett, alacsony hõmérsékletûre. Ha gázfűtőt használ, előmelegítse a grillet magasra, majd fordítsa az összes égőt alacsonyra. Ha faszénrácsot használsz, építsd fel és világítsd meg a szénedet egyik oldalára vagy a grill peremére.

Előmelegítsen egy nagy serpenyőt 2 evőkanál. Az olívaolaj közepes lángon.

A csontozatlan elsődleges bordát a serpenyőben 2-3 percig mindkét oldalán elkülönítve hozzuk létre.

Helyezzen egy csepegtetőt a rostélyba közvetlenül a rotisserie egység alatt. Egy gáztartályban helyezze a csepegtetőtálcára a forgóváz alatt a legalacsonyabb grillezőrácsot, amely meggátolja az égők hőjét, hogy közvetett hőt biztosítson. Faszénrácsban helyezze a csepegtetőtálcát, ahol nincs szén.

Tegyen körülbelül 1 hüvelyk vizet a csepegtető serpenyőbe, hogy gőzzel főzzön. Adjunk hozzá más aromaanyagokat a csepptálhoz, például borhoz, sörhöz, húsleveshez, fűszernövényekhez vagy fűszerekhez.

Csatlakoztassa az elsődleges bordát a rotisserie egységhez, és győződjön meg arról, hogy kiegyensúlyozott az egyenletes főzéshez. Kapcsolja be a rotisserie egységet.

Zárja le a grill fedelét és főzze fel az elsődleges bordát, amíg a hús belső hőmérséklete el nem éri a 135 fokot.

Fedjük le a sütést és hagyjuk, hogy a húsa 20-30 perc legyen, amely idő alatt a belső hőmérséklet kb. 10 fokos lesz. Szeletek és szolgáljanak.