Hogyan lehet elkerülni a lábszárakat, ha futópadon futnak

Az alsó lábak elülső része mentén fájdalmat okozhat. Érezheti a fájdalmat futás közben vagy séta közben, és enyhe duzzanatot tapasztalhat. Bár a sípcsontok általában túlterhelik azoknak, akik túlságosan túl gyorsan haladnak, krónikus problémát jelenthetnek sok futó számára. Ha általában betonon vagy járdán fut, akkor a futópad kímélő övje némi megkönnyebbülést hozhat a sípcsontokból, de ez nem gyógyítás. Bizonyos óvintézkedések és stratégiák minimálisra csökkenthetik a sípcsontok kialakulásának kockázatát.

Legyen felszerelve a megfelelő cipőkhöz. Menjen egy futó specialitásboltba, és járási elemzést végezzen. Általában a boltok kínálják ezeket a költségek nélkül. Vegyen olyan cipőket, amelyek megfelelnek a lábszárainak, és megfelelő méretűek. Vásároljon később a nap folyamán, hogy figyelembe vegye a láb duzzanatot. Soha ne viseljen régi és kopott cipőt futás közben.

Rámpassátok fel a fokozatosan terjedő mérföldeket. Ha újak vagyunk, akkor a futópadot csak hetente kétszer 20-30 percig érjük el, és válogassunk futással és gyaloglással, hogy megkönnyítsük a testét. Túlóra, növelheti a futások időtartamát, intenzitását és gyakoriságát.

Változtassa meg a futópad lejtős beállítását. Állítsa legalább egy százalékos fokozatra a szél ellenállásának hiányára, és arra a tényre, hogy egy nulla százalékos fokozat kissé lejtőnek érezheti magát a testénél, különösen a sötétben. Vegye fontolóra, hogy a lejtőn 0,5 és 1 százalék között változtasson minden 1/2 vagy teljes mérföldön futás közben, úgyhogy úgy érzi, jobban hasonlít az állandóan változó terepre, amelyet kívülről futni fog.

Melegítse fel, mielőtt legyőzte a sípcsontot legalább öt percig. Kezdjenek el egy könnyű joggal még legalább öt percig, mielőtt elkezdenék a teljes körű futást.

Rendszeresen végezze el a gyakorlatokat annak érdekében, hogy megakadályozza a sípcsontokat okozó feszességet. Feszítse az Achilles-ínt egy alacsony lépcsőn vagy egy tornaterem szélén állva az edzőteremben. Húzza le a jobb sarokját, és hagyja, hogy a padló felé dőljön. Nyújtsd meg a hastáncot a hátán fekve, jobb lábát a padlón. Használjon egy hevedert a bal láb lazításához, és óvatosan húzza maga felé a lábat. Nyújtsd ki a talpát, a kisebb, lapos izmot, amely a borjú nagy gastrocnemiusja alatt áll, úgy, hogy a kezedet a falra és a vállodra helyezi. Lépj előre a bal lábad, és hajlított térddel a falba hajolsz. Minden egyes szakaszon tartsa 30 másodpercig, és mindig mindkét lábat mindegyikhez tartsa. Kb. Öt-tíz perccel felmelegedjen, mielőtt megkezdi a húzást. Ezek a szakaszok annyira gyengék, hogy mindennapi.

Erősítse meg az elülső tibialis, az izmokat a sarkában, egy toe-up, heel-down gyakorlattal. Állj háttal a falhoz és lépj előre kb. Hat hüvelykre. Húzza vissza magát a falhoz, és emelje fel a lábujjaidat a söpredék felé. Tartsa körülbelül öt másodpercig és engedje el. Ismételje meg 10-15 alkalommal. Növelje azt az időt, ameddig megtartja a liftet, ahogy erősödik. Ez a gyakorlat hetente többször is elvégezhető, vagy akár minden nap.