Hogyan lehet grillezni vagy grillezni a sertéshéjat

A sertéshéjat a disznó oldaláról vágják le, ugyanaz a vágás, mint a szalonna. A teljes sertés hasa kb. 7 font, de a hentese kisebb vágásokat tud nyújtani. A “sült sertéshús” sok receptje nem tartalmaz szabadtéri grillezést. Ezek a receptek pörkölnek vagy párolják a sertéshúst egy ízes grillező mártással. A grillezési technikák magukban foglalhatják a hosszú, alacsony hőmérsékletű dohányzást, vagy grillezéssel kombinálhatják a grillezést.

Készítse elő a dohányzót a közvetett hő hatására. Helyezzen egy vizes serpenyőt a gödörbe a bal oldalon, jobb oldalán egy faszénbányával. Töltse fel a vizes serpenyőt 1/3 cm vízzel, és gyújtsa be a szenet. Zárja le a dohányos fedelét, és hagyja égni a lángokat, és emelkedjen a dohányzó hőmérséklete. Add hozzá a mesquite zsetonokat a szenetől, amikor a lángok elpusztulnak.

Keverjük össze 2 tk. Sót, 1 tk. Paprika, 2 tk. Kömény, 1 tk. Fekete bors és 1 tk. Koriander egy tálban. Massage a mix a sertés felső és alsó részén.

Helyezze a sertéshúst a grill tálra a zsírfelülettel felfelé. Zárja le a fedelet és főzzön 1-1,5 órát egy 3 lb sertéshéjért. Ellenőrizze a belső hőmérsékletet hús-hőmérővel, a sertéshúsnak középen 150 F értéket kell elérnie.

Keverjük össze a pácot 1/4 csésze olívaolaj, 1/2 citrom citrom és 1/4 csésze almaecet, 2 evőkanál. Só, 1 evőkanál. Fekete bors, 5 fokhagymás darált szegfűszeg és 1 tk. Köményt egy tálban.

Pároljuk a sertés hasát egy hermetikus tartályban a hűtőszekrényben 12 órán keresztül.

Melegítsük fel a sütőt 275 ° C-ra.

Dohányzó sertéshéj

Braise és Grill Sertéshéj

Helyezzük a sertéshéjat egy pörkölő serpenyőbe a pácéval. Adjunk hozzá elegendő mennyiségű vizet, hogy a sertést folyadékban állítsuk be, de ne fedjük le. Fedjük le az alumínium fóliával, és öt órán keresztül pároljuk a sütőben.

Távolítsa el a sütőedényt a sütőből, és hagyja, hogy a sertéshús a pácban 2 órán át maradjon. Melegítsük fel a grillezőt közepesen alacsonyra, majd a sertés hasát a zsírral közvetlenül a láng fölé helyezzük 20-25 percig. Baste friss pác, ha akarod.