Hogyan lehet sütni a bőr nélküli lazacfilét

A lazac gazdag fehérjeforrás és egészséges omega-3 zsírsavak, amelyek fontosak a szív- és érrendszeri, az ízületi és az agy egészségi állapotában. Néhányan óvatosak a tenger gyümölcsei, például a lazac miatt, mert a gazdálkodási technikák és szennyező anyagok az óceánban. A szabadon ható és a tenyésztett lazacot keresve csökkentheti az expozíciót. Ezenkívül a lazac bõre szűrõként szolgál a toxinok vízben való elzárásához, a sütés elõtt a bõr eltávolítása segít a szennyezõ anyagok eltávolításában. A sütés helyett a lazac sütés kevesebb étolajat használ, és segít a gazdag íz fenntartásában.

Vásároljon 4-5 friss vagy fagyasztott lazacfilét. A fagyasztott filé palhadagolását három-négy órán keresztül hűtőszekrénybe helyezzük.

Távolítsa el a bőrt a filék külső részéről óvatosan levágással, vagy éles vágással vagy konyhai késsel. Vigyük el a bőrt a szemét elhelyezésénél vagy egy jól lezárt szemeteszsákán. Melegítse fel a sütőt közepes vagy közepesen magas sütési hőmérsékletre.

Kenje meg enyhén a sütőlapot 2 csíkkal. Oliva vagy növényi olaj. Öntsön 1 tk. Olívaolajat minden egyes lazacfilére, és dörzsölje vagy terjessze az egész darabra. Megszórjuk a só, kaport és más fűszereket minden egyes lazacfilé fölött, és egyenletesen dörzsöljük őket minden darabra.

Helyezze a lazac filéit a sütőlapra. Fedjük le őket alumínium fóliával. Ez megakadályozza, hogy kiszáradjanak, amíg sütik. Helyezze a fedett sütőlapot a sütőbe. Sütjük körülbelül 15-20 percig, vagy amíg világos rózsaszínű. Távolítsuk el az alumíniumfóliát és folytassuk a sütést további öt-tíz percig.