Hogyan lehet sütni a csontozott sertéshúsdarabokat egy rendes kemencében

A sertéshéjak jó hírnevet élveznek, hogy szárazak vagy nehezen főzhetők, de az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának ajánlott főzési hőmérsékletének változásai egyszerűbb sütési főzési módszerekkel rendelkeznek. A sertésszeletek biztonságosan főzhetők a sütőben kevesebb, mint 10 perc alatt. Ez a rövidebb főzési idő vizes, szaftosabb eredményeket eredményez. Háromféle lehetőség közül választhatsz: a váll vagy a pengetörzs, a bélszínt és a szeleteket. A váll vagy a penge szeletek a leginkább zsírosak és nagyon ízletesek. A borsószeletek, bár nem annyira vonzóak, gazdaságosak és nagyon ízletesek. A szeletek a legmágnesesebb sertéshúsdarabok és szárazon hajlamosak, ha túlfőttek.

Cserje ki a sertéshúsokat

Forró vízzel melegítsük fel és adjunk hozzá sót 1 evőkanál só és 1 csésze víz hozzáadásával. Keverjük össze, hogy feloldjuk a sót.

Főzzük a sertésszeleteket

Adjon hozzá minden kedvelt fűszerezést, például rozmaringot, borsot vagy borókabogyót a sós vízoldatnak. Hagyja a sós vizet szobahőmérsékletre lehűlni.

Helyezze a sertésszeleteket sütőedénybe vagy zip-top műanyag zsákba, és öntsön át a sós vizet a szeletekre. Hűtsük le a sült húsot 30 percig, vagy akár 4 órán keresztül. Ez a sóoldati eljárás nem feltétlenül szükséges, de vizes, zamatosabb sertéshúsokat eredményez.

Melegítsük elő a sütőt 400 fokos fahéternek. Melegítsük fel néhány növényi olajat egy sütőedényes serpenyőben közepes magas hő hatására. Távolítsuk el a sertéshéjat a sós lében és szárítsuk meg papírtörlővel.

Sós, borsos és egyéb kívánt fűszerezéssel sózzuk fel őket. Mivel csak rövid ideig töltötték a sóoldó folyadékot, nem lesznek túlságosan sósak.

Barna a sertésszeleteket a forró olajban mindaddig, amíg éles és aranyos mindkét oldalon. Vigye át a serpenyőt az előmelegített sütőbe.

A sertésszeleteket 6-10 percig főzzük, vagy amíg a hússzelet középpontjába felvett húslégmérő 145 F-et regisztrál. Ezen a hőmérsékleten a sertéshéjak kissé rózsaszínűek és lédúsak, de átfőttek.

Távolítsa el a sütőformát a sütőből, és tegye szabaddá a helyükre. Hajlítsa le egy darab alumínium fóliát lazán a szeleteken és hagyja 5 percig pihenni. Ez a pihenőidő lehetővé teszi, hogy a levét a húshoz helyezzük, hogy jobb ízt és textúrát érjünk el.