Hogyan testépítők gyorsan fogynak

A testépítés művészete, sportja és tudománya magában foglalja a stratégiai megközelítéseket a verseny napján. A külvilág számára úgy tűnhet, hogy a testépítőknek szerencsés genetikája van, vagy valahogy a fogyás szabályai. A valóságban a testépítők jól irányított és részletes megközelítést követnek a fogyás gyorsan.

A testépítő ünnepi időszakában, amikor nem áll készen a versenyre, egyetlen célja az, hogy enni, amennyire a teste lehetővé teszi, és néha többet. Amikor egy verseny közeledik, jelentősen csökkenti a kalóriákat. A kanadai természetes testépítő bajnok Mike Kwao azt mondja, hogy a kalóriák csökkentése döntő fontosságú a zsír elvesztése szempontjából. A Kwao naponta körülbelül 4000 kalóriát fogyaszt. Amikor egy verseny közeledik, kalorikus beviteli mennyiségét naponta körülbelül 3200 kalóriára csökkenti. Ez lehetővé teszi számára, hogy megfelelő izomtömeget tartson fenn, miközben biztosítja a makrotápanyagoknak, hogy éppen megfelelő arányban van. Az off-season során a Kwao nem ragaszkodik az arányokhoz. A verseny előkészítése során 23 százalék fehérjéket, 58 százalék szénhidrátot és 19 százalék zsírt fogyaszt, hogy energizálja és izomtömegét fenntartsa zsír és fogyás közben.

Ha gyorsan fogy a show, a testépítők csökkentik a szénhidrát arányukat, miközben növelik a fehérje arányukat. A megnövekedett fehérje segít fenntartani izomtömegét, és az alacsonyabb szénhidrátok segítenek nekik a súlycsökkentésben. A csökkent szénhidráttartalmú étrend “számos fontos metabolikus és hormonális előnnyel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy gyorsabban szedjenek, mint egy hagyományos alap diéta” ​​- jegyzi meg Tom Venuto, a “Burn the Fat, Feed the Muscle” szerzője.

A verseny napján a csúcsra a Kwao újraélesztette edzését, mivel súlyos súlyokat emelt a magasabb ismétlésekért, hogy a lehető legtöbb kalóriát égesse le. Nem csak ez megrázza a testét, hanem felgyorsítja az anyagcsere sebességét az edzés során. Ez a fajta “sokk” az, ami lehetővé teszi a fogyás gyors előfordulását. Egyszerűen fogalmazva, a test egy bizonyos képzési formához igazodik. Amikor egy edzésprogram megváltozik, ahogyan drasztikusan a testépítők körében is, a test kénytelen extra zsírtartalmakat tárolni, hogy megfeleljen az igényeknek, ami súlycsökkenést eredményezhet.

A legtöbb testépítőnek szüksége van a kiegészítésre, hogy segítsenek kielégíteni a fehérje magas követelményeit a lean out fázis során. A fehérjeporok segítenek a testépítőknek a megfelelő fehérje szint elérésében. A fehérjék mellett néhány testépítő inkább ellentmondásos kiegészítést igényel, mint pl. Termogén segédeszközök, vagy amit a legtöbb ember zsírégetőként ismer fel. Termogén hatást fejtenek ki, azonban túl sok kockázatot jelentenek azokkal, amelyek meghaladják az előnyöket, mondják Kwao és Venuto. Ne használjon zsírégetőt, ha bármilyen típusú szív- és érrendszeri betegsége van, beleértve a magas vérnyomást, és konzultáljon orvosával, mielőtt termogén vagy kiegészítő rendet kezdene.

A kalória csökkentése

Macronutriens arányok

Felújított edzések

pótlás