Jó ételek, amelyek a terhesség utolsó négy hetében súlyt helyeznek a csecsemőre

A terhesség utolsó négy hetében a nők számára a legjobb élelmiszerek lényegében ugyanazok, mint amit az elején kell fogyasztaniuk. A Penn Medicine azt ajánlja, hogy megfelelő táplálékot kapjon, minimálisra csökkentsük a stresszt, pihentessünk és elkerüljük az összes stimuláló anyagot, beleértve a koffeint, az alkoholt és a nikotint. Ha egy egészségügyi szakember megállapítja, hogy a baba még a születés előtt nem kap elég súlyt, az anya adott napi kalóriát kaphat. Az alacsony magzati testsúly nem mindig javítható a táplálkozással, de a legjobb táplálkozási lehetőségek biztosítása biztosítja az anyának, hogy mindent megtesz, hogy elősegítse a baba növekedését.

Fehérje

Dana Ericson, CNM, a Midwife és a Doula Services ajánlja 90-100 gramm karcsú fehérjét minden nap a terhesség alatt. A fehérje fontos a baba általános fejlődéséhez, különösen az agyához. A választék hatalmas az egészséges fehérjék kiválasztásánál, beleértve a mandulát, sovány baromfit, sovány marhahúst, alacsony higany halat és tejtermékeket, beleértve a sajtot, a tejet és a joghurtot. A magzati növekedést elősegítő legalább egy fehérjeforrás, például alacsony zsírtartalmú sajt vagy mogyoróvaj, minden étkezéshez és snackhez.

Szénhidrát

Sok üres kalóriatartalmú élelmiszer elsősorban szénhidrát. Ezeket a típusú szénhidrátokat minimálisra kell csökkenteni, mivel a terhes nők felesleges súlyt kaphatnak, és alig táplálják az anyát vagy a baba táplálékot. A WhattoExpect.com azt javasolja, hogy hagyja el az olyan ételeket, mint a saláták és a brokkoli, és helyettesíti őket több kalóriás sűrű ételekkel, mint a hüvelyesek, a szívós gabonafélék vagy a szárított sárgabarack. Néhány zöldség, például a fehér burgonya, a kukorica és a borsó finom, mérsékelt, de része a keményítő élelmiszer csoportnak. Öt-hat adag zöldséget és hat-nyolc adag egészséges gabonát javasol az amerikai kongresszus a szülészek és nőgyógyászok. Ezek a adagok minden nő esetében változnak, attól függően, hogy mennyi kalóriát kell fogyasztania.

Egészséges zsírok

A telített zsírtartalmú élelmiszereket a terhesség alatt el kell távolítani. Az egészséges zsírok, mint az avokádó, az olívaolaj és a diófélék, az anya és a csecsemő számára előnyösek a terhesség alatt. Naponta két-három adag egészséges zsírok ajánlását az Amerikai Szülészek és Nőgyógyászok Kongresszusa javasolja. Napi egy vagy két extra adag egészséges zsírok hozzáadásával a terhesség alatt növelheti a csecsemő súlyát.

cukrok

A friss gyümölcsök nagyszerűen fogyaszthatók a terhesség alatt, és az anya és a baba egészséges cukrot biztosítanak. A desszertek nagy a cukor, és nem biztosítják az anya vagy a baba az alapvető tápanyagokat. A cukormentes ételek, mint például a zselatin, mérsékelten biztonságosak, de a legjobb, ha édes fogat nyugtatnak friss gyümölcsökkel vagy akár sötét csokoládéval. Az egészséges cukrok 2-3 adagja megfelelő. Határozza meg a cukrot egy napra körülbelül 100 kalóriára. Ez a fajta kalória nagyon keveset fog javítani a csecsemő súlyánál, de felesleges súlyt adhat az anyának.

A terhesség alatt a legtöbb nő a legkedvezőbbnek tartja a kis, gyakori étkezést a nap folyamán. Ez magában foglalhatja az éjszaka közepén egy kis snacket. A napi és éjszakai kocogás biztosítja a megfelelő kalóriabevitelt anélkül, hogy kényszerítené az anyát, hogy nagy ételt eszik. Fontos megjegyezni, hogy túl sok kalória fogyasztása felesleges súlygyarapodást okozhat az anya számára, és növelheti a munkahelyi szövődmények kockázatát. A nőknek csak napi 200-400 kalóriára van szükségük, attól függően, hogy egészségügyi szakembereik azt javasolják. Ha a magzati testtömeg alacsony, további kalóriákat lehet ajánlani, ha bizonyos születési körülmények között – például az intrauterin növekedéskorlátozás miatt – egy csomó anya nem teheti meg, hogy segítsen a baba súlyának enyhítésében az étrend tekintetében. A folsav, akár egy prenatális vitaminban, akár külön-külön, egy feltétlen tápanyag, amelyet az anya a terhesség alatt és még a fogamzás előtt is meg kell tennie. Az egyéb tápanyagokat és ásványi anyagokat az egészségügyi szakember írhatja fel, az anya étrendjétől és helyzetétől függően.

szempontok