Labdarúgó tréning edzés, hogy gyorsabb és erősebb

A gyorsaság és az erő két sportos képesség, amelyek segítenek egy labdarúgó-játékosnak abban, hogy jelentősen javítsa teljesítményét a pályán. Milyen gyorsan és erõs leszel részben a testtípusodtól és a genetikai sminkektõl függõen, de jelentõs lépéseket tehetsz azzal, hogy a súlyzást, a pliometria és a sebességmûködést magába foglalja.

Edzéskomponensek és ütemezés

Ahhoz, hogy jelentős haladást érjünk el mind a sebesség, mind az erősség terén, kezdjük el a kiképzést az edzésidőszak alatt és ütemezzünk négy edzést a heti rendszerbe. Két napra összpontosít a súlyzási edzésre, lehetővé téve a két napot, köztük hétfőn és csütörtökön. A másik két nap, amely kedden és pénteken esik, a plyometrics és a speed workre összpontosít. Minden edzés előtt használjon 15 percet a megfelelő felmelegedéshez, hogy a tested készen álljon, amikor eljön az ideje. Kezdje öt perc kardio, például ugró kötél, majd 10 perc dinamikus szakaszok, amelyek magukban foglalhatják a térdet, ütők, testtömeg guggolás, kihagyás, kar körök és láb lengések.

A súlyteremben

Bár a testépítők minden egyes munkamenet során külön hangsúlyt fektetnek az egyes izomcsoportokra, mint labdarúgó-játékos, minden izmot együtt kell dolgozni, amikor a helyszínen mozog. Ezért a súlygyakorló edzésnek többnyire összetett gyakorlatokból kell állnia, ami azt jelenti, hogy több ízületi mozgásra van szükség. Ragadja fel a guggolásokat, a tüdőt, a holtágakat és a lépcsőket, hogy egyidejűleg kifejlessze a glutationt, a combnyeregeket, a quadricepset és a borjakat. Használjon pullupokat és sorokat a hát és a súlyzópadprésekhez, a katonai présekhez a mellkasod és a vállak működéséhez. Végezzen el minden egyes edzésből öt-nyolc ismétlést, egy súlyt használva, ami nyolcszoros nehézséget okoz. Adja az izmaidnak három percnyi pihenést a készletek között.

Building Power a pliometriával

A pliometrikus gyakorlatok robbanó erejét a csípőjében és a lábadban fejlesztik, ami gyorsabbá teszi a sprintet. Hajtson végre plyometrikus munkát, mielőtt gyorsan haladna. A felmelegedés után vegye be a lépcsőfokot, a doboz ugrik és határokat. A gátfegyverekhez állítsd össze a kis akadályokat vagy kúpokat egy sorban és ugorj le kétlábbal, amilyen gyorsan csak tudsz. A doboz ugrásokhoz álljon egy plyó doboz előtt. Csökkentse a lábát, és felrobbanjon egy maximális magasságú ugrásra, mindkét lábával a doboz tetején. Lépjen le és ismételje meg. Végezzen el határokat, csökkentse a negyedik guggolást, majd ugorjon a lehető legtávolabb. Amint leszálltál, engedj le a következő repre. Teljesítsd az egyes feladatokat három nyolc ismétléshez, két-három percnyi pihenés között.

A sebesség javítása a mezőn

Bár motivált lehet sok gyors fúrás elvégzésére, hogy megpróbálja látni a figyelemre méltó eredményeket gyorsan, fontos, hogy alacsony volumenben kezdjen, majd fokozatosan növelje a munkaterhelést, ahogy halad. Belefoglalja a 20 és 40 yarddal végzett sprinteket, amelyek a labdarúgás versenyében a távolságok. Végezzen el öt készletet, két percet állítva egymás között, hogy teljesen felépüljön. A lépcsőn vagy a stadion lépcsőfokai mentén csípőrobbanás alakul ki, és javíthatja a sebességet. Végezzen el hat-nyolc készletet, és két percet állítson egymás között.