Lábmasszázs és terhesség

A terhes nők lábmasszázsának támogatói azt állítják, hogy tagadhatatlan hatásköre van a terhes test felett, miközben az ellenfelek óvatos és szkeptikusak, és határozottan ellentétesek az állítások érvényességével. Mások ambivalensek maradnak, és az ellentmondást nem feltétlenül látják. Mielőtt ezt a következő kinevezést a gyógyfürdőben megfordítaná, vagy a lábait átgondolná a jó szándékú szeretettől, megvizsgálhatja az előnyöket és hátrányokat, és mérlegelheti magát.

A lábmasszázsról

A testhez erősen befolyásoló lábmasszázs iránti igények több ezer éven keresztül visszatérnek Egyiptomból. Az akupresszúra és a reflexológia, a kezek vagy lábak területének nyomásgyakorlása a fájdalom enyhítésére a test más területein az ókori ázsiai gyógymódok. Az elmúlt 50 évben az amerikai kultúrába robbanva ezeket a módszereket holisztikus vagy alternatív gyógyászatnak nevezik. Az akupresszúra és a masszázs a lábakra és a kezekre irányítja a test elsődleges részeit, amelyek az idegrendszer egészére kiterjednek. Azok, akik gyakorolják ezeket a módszereket, azt tanítják, hogy a lába gazdag ebben a kapcsolatban és közvetlen hatással van a méhre.

Terhességi masszázs támogatói

Talán hallottad, hogy terhesség alatt nem szabad lábmasszázsokat kapni, mert a méh megcsúszhat. Rebecca Leary szerint, aki terhességi terápiás terápiában részesült, “Akupresszúrás pontok vannak a lábakban, bokáknál és lábakban, amelyek megfelelnek a reproduktív rendszernek.” Ez a megállapítás tükrözi a sokak jelenlegi hiedelmét, A lábak mélyreható hatást gyakorolhatnak a terhességre. Ms. Leary azt is kimondja, hogy a terapeuták “felkészültek arra, hogy felismerjék és elkerüljék ezeket a pontokat” a terhes nők lábán, mivel azokat korai, természetesen indukált munkaerővé tehetik. Egy 2010-es török ​​tanulmány, melyet az International Journal of Nursing Practice-ban közöltek, megállapította, hogy a lábmasszázs csökkentette az ödéma csökkentését a várandós női lábak kerületén. Ha majdnem teljes vagy késő, és önindulálni akarsz, egy ilyen site azt állítja, hogy a munkáspartnere könnyedén megtanulja a lábmasszázs technikáit, egy lépésről-lépésre kézi és CD-csomag megvásárlásával, Jelentős pénzköltség mellett. Ez a módszertan nagy ügyletgé vált.

Az ellenfelek érvei

Számos szakember az orvosi területen nem ért egyet a lábmasszázs terhességgel önmagában, de azt állítja, hogy a masszázs és a reflexológia elég erős lehet a munkaerő elindításához. A legnagyobb szakmai, szülészeti szervezet az Egyesült Államokban az Egyesült Államok Szülészeti és Nőgyógyászati ​​Kongresszusa (ACOG). Ez a több mint 52 000 tag magasan tiszteletben tartott szövetsége a fedélzeten tanúsított, gyakorló szülészek 90 százaléka. A holisztikus és alternatív gyógymódok részvédei által okozott nyomás ellenére az ACOG nem ismeri fel a lábmasszázs vagy az akupresszúrát a folyóiratok, cikkek, levéltárak nagyméretű könyvtárában vagy a honlapján. “Stephen Barrett MD,” Reflexology: A Close Look, “2004-ben megjelent a Quackwatch.com-on, elismeri, hogy a legtöbb masszázs enyhítheti a stresszt,” bár sok reflexológus a tudományos ismereteknek nem megfelelő fogalmakat írja le. “Bár a masszázs és a reflexológia területén sokan azt állítják, A hatalmas töredékfeltételek – a munkaerő indukálásával a degeneratív neurológiai rendellenességek káros hatásainak visszafordítására – Dr. Barrett figyelmezteti a nyilvánosságot. A terápiával kapcsolatos kiterjedt kutatások és tapasztalatok segítségével rámutat arra, hogy “ezekre az állításokra nincs tudományos támogatás”.

Biokémiai reakciók

Az orvosok jelenleg tanulmányozzák az agy kémiai változásainak hatását a terhes nőkre, amelyet lábmasszázs aktivál. Talán a pihenés, a fájdalom megnyugtató hatása vagy a lábak duzzadása, vagy csak a masszázs hatása az agy élményközpontjaira, a terhes nők profitálhatnak a lábmasszázs előnyeiből. Akárcsak a “futó magas”, a masszázs és az akupresszúra is ösztönözheti az endorfinok felszabadulását, ami csökkentheti a fájdalmat és érezheti az eufória és a jólét érzését. A Keleti Orvostudományi Főiskola szerint egy kis mennyiségű oxitocint – a méhhez kötődő természetes kémiai anyagot – lábszáma adja. Előzetes tanulmány, melynek vezetője R. Turner Ph.D. A Kaliforniai Egyetem San Francisco-i tanulmánya szerint az oxitocin képes “közvetíteni az érzelmi élményeket és növelni a pozitív csatolásokat.” Ha a lábmasszázs terhességet és végül munkahelyet eredményez, akkor a pozitívabb, a legtöbb anya Szálljon fel a vonatra.

A stressz és a szorongás csökkentése

Nem kétséges, hogy a terhesség alatti lábmasszázs dicsőségesnek tűnik, és enyhíti a stresszt. Bármi, ami segíteni fog az anya pihenni, viszont előnyös a baba számára. A magas stressz az anyai testben zavart okozhat a magzatban. A legtöbb szülész / nőgyógyász egyetért abban, hogy a lábmasszázsok finoman segítik a nyugtalanság és a szorongás enyhítését, és ezért a terhességgel kapcsolatos tapasztalatokat kényelmesebbé és élvezetesebbé tehetik mind a mama, mind a baba számára.

A lábmasszázs elkezdése előtt konzultáljon a szülésznővel. Ez egyes betegeknél ellenjavallt lehet. A reflexológia vagy a masszázs-terapeuták diagnózisával vagy kezelésével kapcsolatban forduljon orvosához. Ez a szükséges orvosi ellátás késleltetéséhez vezethet.

Forduljon orvosához