Magas fehérjetartalmú és cukormentes élelmiszerek

A fehérje sok olyan élelmiszerből származhat, amely nem tartalmaz cukrot. Ezek nagyrészt a hús- és tengeri termékek nagy fehérjetartalmú élelmiszerei, bár a cukormentes és magas fehérjetartalmú élelmiszerek korlátozott számú vegetáriánus választási lehetőségei is vannak. Minden táplálkozási információt az élelmiszerekhez adunk, anélkül, hogy további szószokat vagy ízesítőt adnánk, amely cukortartalmat adhat.

Jelzések

A fehérje szükséges a test növekedéséhez és a sérült szövetek vagy szervek regenerációjához. Az ajánlott napi fehérjefogyasztás napi 10 grammnál kevesebb, csecsemőnél legfeljebb hat hónapos korig, napi 71 grammra a terhes vagy szoptató anyákra. Az átlagos felnőtt 46 és 56 gramm fehérje naponta igényel. A megfelelő fehérjefogyasztás fenntartása mellett az egyén csökkentheti vagy megszüntetheti a cukrot az étrendben. A cukor számos okból elkerülhető a cukorbetegség diagnózisától kezdve a fogorvosok egészségéért.

húsok

A következő húsok cukormentesek és magas fehérjetartalmúak, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) szabványos tápanyagadatbázis szerint: csirkecomb csigák, csirkék vagy mellhús, pulyka, sertésbélés, marhahús vagy marhahús bélszín és bárányhús . Mindegyik húsnak körülbelül 30 és 60% közötti fehérjetartalma van.

Tenger gyümölcsei

A tenger gyümölcsei szintén gazdag fehérjeforrás, és általában vékonyabb, mint sok hús, különösen a vörös húsok. Az USDA kimondja, hogy a következő tenger gyümölcsei általában cukormentesek: puhatestűek és kagylók, főtt pollock, laposhal, lazac vagy durva, csendes rockfish, konzerv vagy friss lazac, pisztráng és tonhal. Bár a hal és a tenger gyümölcsei a sovány fehérjeforrások, anélkül, hogy tipikusan cukrot tartalmaznak, egyes halak bizonyos húsokban magas higanyt tartalmazhatnak. Ezért a várandós nőket figyelmeztetik arra, hogy korlátozzák a halfogyasztást, amely higanyt tartalmazhat.

Vegetáriánus fehérjeforrások

Bizonyos sajtok mind magas fehérjetartalmúak, mind cukormentesek. A cukormentes sajtok közé tartozik az USDA szerint a cheddar, a Colby, az amerikai, a mozzarella és a kék sajt. A tojás és a tofu gyakorlatilag cukormentes. A frissen feltöltött bab 99,5 százalékos cukormentes, míg 13,6 gramm fehérjet tartalmaz csészékenként.

Figyelem

Fontos figyelembe venni a különbséget a cukormentes és a szénhidrátmentes termékek között. A cukor finomított vagy egyszerű formájú szénhidrát, és a tiszta cukrot minimális tápértékű tápláléknak tekintik. A komplex szénhidrátok, mint például a teljes szemek, általában az egészség szempontjából előnyösek. Ezért egy összetett szénhidrátot tartalmazó, de tiszta cukrot tartalmazó élelmiszer cukormentes. Mindig konzultáljon saját orvosával a személyre szabott orvosi tanácsadás előtt, mielőtt bármilyen nagy változást hozna az étrendben.