Mennyi a csokoládé biztonságos, ha terhes?

A terhességhez óvatosságra van szükség bizonyos ételeket illetően, amelyek növelik a károsodás veszélyét, és veszélyeztethetik a terhességet. A csokoládé biztonságosan enni, ha terhes vagy, és mérsékelt mennyiségű egészségügyi ellátást is kínálhat. Minden terhesség különbözik, ezért beszélje meg orvosával az étrendi problémákat. Az enni biztonságos csokoládé mennyisége a terhesség egészségi állapotától függően eltérő lehet.

Zsír és kalória

A csokoládé kínálhat egészségügyi előnyöket, de a terhesség alatt túl sok eszik azt jelenti, hogy túl sok zsírt és túl sok kalóriát vesz fel, ami túlzott súlygyarapodást okozhat. A terhesség alatt túlságosan nehézkessé válhat a terhességi cukorbetegség, a fáradtság, a hasnyálmirigy-vénák, a magas vérnyomás és a császármetszés nagyobb esélye. A tejcsokoládé egy grammja 235 kalóriát és 13 g zsírt tartalmaz, és hasonló mennyiségű sötét csokoládé 290 kalóriát és 19 g zsírt tartalmaz.

Koffein

A terhesség alatt figyelnie kell a koffeinbevitelét, és napi 200 milligrammra kell korlátozni. Túl sok koffein kapcsolódik a vetéléshez, a Dimes jelentését. A csokoládé tartalmaz koffeint, és ha kávét, teát és üdítőitalokat fogyaszt, akkor a terhesség alatt egészségesnek tekinthető. A tejcsokoládé 1,5 dkg-os adagja 9 mg koffeint tartalmaz, ugyanannyi mennyiségű sötét csokoládé 43 milligramm.

Cukor

A csokoládé gyakran magas a cukor, körülbelül 23 gramm / 1,5 uncia tejcsokoládé és körülbelül 18 gramm hasonló mennyiségű sötét csokoládé. A terhesség alatt a túl sok cukor fogyasztása növeli a túlzott súlygyarapodás, a terhességi cukorbetegség és a fogászati ​​egészséggel kapcsolatos kockázatokat. A szülész segíthet meghatározni, hogy mi a biztonságos cukor mennyisége az Ön és a fejlődő baba számára, ami segít abban, hogy kitaláld, mennyi csokoládét tudsz biztonságosan enni.

Egészségügyi előnyök

A csokoládé adagolása sokszor nem okozhat ártalmas terhességet, és még egészségügyi előnyöket is kínálhat. A sötét csokoládé 1,5 gramm adagja 31 milligramm kalciumot tartalmaz, ugyanannyi tejcsokoládé pedig 83 milligramm. A kalcium fontos a fejlődő baba csontjainak és fogainak. A csokoládé tartalmaz antioxidánsokat is, amelyek védik Önt és a baba immunitását, és csökkentik az egészségügyi problémák, például a szívbetegség és a rák kockázatát. Az epidemiológia 2008. májusi számában jelentett tanulmány szerint a Yale kutatói azt találták, hogy a terhesség alatt a csokoládé bevitel 70% -kal csökkentette a preeklampsziát. A preeclampsiát a magas vérnyomás és a magas fehérje szintje jellemzi a vizeletben. Az állapot súlyos esetekben halált okozhat Önnek vagy a gyermeknek. A tanulmány megállapítja, hogy a sötét csokoládé, hetente öt vagy annál több adagban, a terhesség harmadik harmadában fogyasztott preeklampsia megelőzésében volt a leghatékonyabb.