Mennyi a psyllium huskpor a székrekedéshez?

A Psyllium huskája gazdag rostforrás. Ez a tápanyag kulcsfontosságú szerepet játszik a bél egészségében azáltal, hogy növeli a széklet nagy részét, hogy segítsen átjutni a belekben. A Psyllium huskája sokféle száloptikum elsődleges összetevője, és a University of Pittsburgh Medical Center megjegyzi, hogy számos tanulmány megállapította, hogy hatékonyan kezeli a székrekedést. A kutatás bizonyos javasolt dózisokat hozott létre erre a konkrét állapotra vonatkozóan, de javasoljon orvosával egy javasolt dózist.

Adagolási irányelvek

A Michigani Egyetem Egészségügyi Rendszerének jelentése szerint a székrekedés pillanatában 5 és 10 gramm közötti mennyiségű psylliumhuskát jelentettek. Megjegyzi, hogy a legtöbb orvos azt javasolja, hogy a 10 g-ot két részre osztott adagban vegye be egész nap. A Pittsburgh-i Egyetem orvosi rendelője szerint a gyermekek 1,5-3 g-os, 4 – 8 oz-os dózisú psylliumot használhatnak a székrekedéshez. A víz naponta kétszer vagy háromszor.

tippek

Igyál egy és két 8-oz között. Minden egyes dózisban. A napi hidratálódást – lehetőleg vízzel – biztosítsuk. A szálak hozzájárulnak a bélmozgáshoz a vízzel való összekeveréshez a széklet felhalmozódásához és a bél belsejébe való áthelyezéséhez – túl sok rost és túl kevés víz valójában ronthatja a székrekedést.

A használat időtartama

A University of Pittsburgh Medical Center utasítja, hogy konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt egy psyllium huskát használna egy hétnél hosszabb ideig. Hirtelen a rostanyag mennyiségének növelése étrendjében, puffadáshoz, gázhoz és hasmenéshez vezethet. Kezdje kisebb adagokkal, hogy segítsen a szervezetnek a rost hatásaihoz igazítani, orvosa útmutatást adhat.

Egyéb felhasználási szempontok

A szálasanyag-kiegészítők túlságosan közel állnak más kiegészítőkhöz és gyógyszerekhez, csökkentve a felszívódást. A probléma megelőzése érdekében vegye be a száloptikumot legalább 1 órával más kezelések előtt, vagy 2-4 órával később. A Maryland Egyetem Orvosi Egysége figyelmeztet a psyllium-kiegészítők használatára, ha a nyelőcső vagy más olyan állapot szűkül, amely a gasztrointesztinális traktus szűkületét vagy elzáródását okozza.