Mennyi probiotikumra van szüksége egy napra?

A probiotikumok élő mikroorganizmusok, amelyek számos egészségügyi előnyökkel járnak. Az úgynevezett jó baktériumok, probiotikumok segítik a testedet az emésztési folyamatban és a káros baktériumok elleni küzdelemben. Az egészségügyi kiegészítőkben használt probiotikumok nagy része a bifidobaktérium és a lactobacillus törzsek, hogy növeljék a testben lévő jó baktériumok szintjét azzal a céllal, hogy jobb egészségi állapotot érjünk el.

Mi a probiotikum?

A probiotikumok olyan mikroorganizmusok, amelyek a szervezetben megtalálható normál flórahoz hasonlóak. A béltraktus sok ilyen jótékony organizmus otthona. Segítenek a normális emésztésben és gátolják a káros mikroorganizmusok növekedését. A probiotikum-kiegészítők használata gyakran a komplementer és az alternatív gyógymód-kezelések része, amelyek elősegítik a jobb egészséget.

Ajánlott probiotikus bevitel

A probiotikumok segítenek helyreállítani a szervezetben lévő jó baktériumok normális szintjét, amelyet antibiotikumokkal vagy gyógyszerekkel lehetett kimeríteni. Ajánlott krónikus élesztőgomba, székrekedés, hasmenés, gyomor-bélrendszeri fertőzések és húgyúti fertőzések kezelésére. Számos élelmiszerforrás tartalmaz probiotikumokat, és ezek az élelmiszerek a rendszeres étrend részeként segítenek az egészséges baktériumszint fenntartásában a testben. Azt is választhatja, hogy megvásárolja a probiotikumokat táplálékkiegészítő formájában, de mindenképpen válasszon egyet, amely garantálja a bélben történő élőszállítást.

Probiotikumok forrásai

A jó probiotikus táplálékforrások erjesztettek, cukrozott vagy csonka élelmiszerek. Ezek az élelmiszerek magukban foglalják a joghurtot, savanyú káposztaféléket, sötét algákat, sötét csokoládét és savanyúságokat. A Miso leves fermentált babból vagy gabonából készült japán ízesítést tartalmaz. Kimchi, az erjesztett káposztából készült koreai ízesítés szintén jó probiotikum forrás. A joghurt nagy mennyiségű lactobacillust és acidophilust tartalmaz, amelyek növelik a szervezetben lévő jó baktériumok szintjét.

A probiotikumok előnyei

A probiotikumok segítenek helyreállítani a szervezet normális növényi szintjét, ami a stressz, a rossz táplálkozás vagy betegség miatt kimerült lehet. Emellett hasmenést is okoznak, ami néha mellékhatása az antibakteriális gyógyszereknek. Ezenkívül segítenek az irritábilis bél szindróma, a gyomor-bélrendszeri betegségek, a húgyúti fertőzések és az élesztőgomba kezelésében. A szervezet normális növényi szintjének helyreállítása fontos annak megakadályozására, hogy a káros mikroorganizmusok megszaporodjanak és elősegítsék a teljes egészségi állapotot.