Milyen gyorsan gyakorolhatom a csípő szteroid injekció után?

A szteroidokat különböző okokból injektálják a csípőbe, a csípőfájdalomtól kezdve az anya-magzati kezelésig. Ha csípős befecskendezést kap, az injekció beadása után enyhe égési érzést és sűrűséget észlel, de a szteroidok nem akadályozhatják a testmozgást. Valójában a szteroid csípőinjekció rövid felépülési idõvel rendelkezik, és utána képesnek kell lennie arra, hogy folytassa a teljes fizikai aktivitást az orvos vagy a fizikoterápia által beállított paramétereken belül.

Eljárás és helyreállítás

Ha csípős szteroid injekciót adtál, az eljárás az irodában vagy egy kórházi klinikán történik. Az injekció beadási helyét megtisztítják és a szteroidokat a csípőbe injektálják. Az injekció beadása után az ápolónő vagy orvos dörzsölje az injekció beadásának helyét a szteroidok szétoszlatásához. Ezután 15-30 percen belül helyreállíthatja, ahol a mellékhatások figyelemmel kísérésére kerül sor. Tipikusan az egyetlen mellékhatás a fájdalom, a bőrpír és a duzzanat az injekció beadásának helyén.

Közvetlenül utána

Az orvos irodájának rövid helyreállítási periódusa után képes lesz folytatni a gyaloglást. Tény, hogy az injekció után történő gyaloglás segíti a gyógyszer eloszlatását és megakadályozza a csípő merevségét az injekció beadásának helyén. Az injekció beadása után nem lesz külön figyelem, hacsak nem reagált a szteroidokra. Az orvos azonban óvatossággal figyelmezteti Önt arra, hogy az injekció beadása után ne lépjen túl nagy intenzitású aktivitással, mivel a felesleges mozgás több fájdalmat és duzzadást okozhat az injekció beadásának helyén.

Teljes tevékenység

Ha bármilyen mellékhatást elhárít, akkor az injekció beadása után 24 órával folytathatja a teljes intenzitású edzést. Hasznos lehet lassan folytatni a gyakorlást a túlzott fájdalom elkerülése érdekében. Kezdjünk bemelegítéssel, és mérjük fel a fájdalom szintjét, mielőtt teljes intenzitású gyakorláshoz kezdünk, vagy részt veszünk egy alacsony hatású tevékenységben, például úszás vagy jóga, hogy elkerüljük a fájdalmat. Nem szabad korlátozni fizikai aktivitását az injekció beadása után, hacsak nincs olyan reakciója, amely orvosi ellátást igényel.

Fájdalomcsillapítás

Ha az injekció beadása még mindig enyhén fájdalmas a szteroid lövés utáni napokban, akkor a fájdalom nem lehet olyan súlyos, hogy megakadályozza a gyakorlást. Súlyos fájdalmat jelenteni kell kezelőorvosának kezelésre. Az enyhe fájdalmat és gyengédséget túlterheléses fájdalomcsillapítókkal, például ibuprofennel lehet kezelni. A jégcsomag alkalmazása az injekció helyén fájdalmat és duzzanatot eredményez, így gyorsabban visszatér a játékba.