Nem veszi a zöld tea étrend-kiegészítőket befolyásolja a fekély?

A tea az egyik leggyakrabban fogyasztott ital a világon. Számos egészségügyi előnye miatt a zöldtea-kiegészítők felhasználhatók a hosszú élettartam elősegítésére és bizonyos fizikai betegségek, köztük a gyomorfájás kialakulásának megelőzésére. A zöld tea elősegítheti a gyomorfekély megelőzését vagy kezelését, mivel gátolja a Helicobacter pylori-t, a baktériumot, amely leggyakrabban felelős a gyomorfekély kialakulásáért. Azonban a zöld tea kiegészítőket a gyomorfekélyeken embereken nem tanulmányozták. Forduljon orvosához, mielőtt zöldtea kiegészítőket használna.

Tények a gyomorfekélyről

Körülbelül 20 millió amerikai gyomorfekélyt szenved életük egy pontján, jegyzi meg az American College of Gastroenterology. A gyomorfekély különböző okok miatt fordul elő, beleértve a nem szteroid gyulladásgátlók és egyéb fájdalomcsillapítók túlzott mértékű alkalmazását. Azonban a Helicobacter pylori néven ismert baktérium okozta fertőzés a gyomorfekélyek leggyakoribb oka. A Helicobacter pylori fertőzés károsíthatja a vastag nyálkahártyát, amely a gyomorra irányul. Amikor ez a védőbélés elfogy, a gyomorsav elérheti a gyomor érzékeny, alsó rétegeit, ami krónikus gyulladást okozhat, ami fekélyt okozhat.

Zöld tea és Helicobacter Pylori

A katechint tartalmazó élelmiszerek, italok és kiegészítők gátolhatják a Helicobacter pylori növekedését. A katechinek olyan antioxidáns anyagok, amelyek erős antibakteriális hatást fejtenek ki, csökkentik a gyulladást és segítenek megakadályozni a szabad gyökök, a cigarettafüst és egyéb toxinok által okozott károkat. A zöld tea, valamint más típusú tea magában foglalja az ECGC néven ismert különleges típusú katechin magas szintjét, vagy az epigallokatechin gallátot. Az EKGC hatásos gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatással jár, amely csökkentheti a Helicobacter pylori okozta gyomorfekélyt.

Klinikai bizonyíték

A Helicobacter pylori által okozott zöldtoxid-kiegészítők gyomorfekélyére embereken nem vizsgálták megfelelően. Azonban a laboratóriumi állatokon végzett vizsgálatok számos zöld tea potenciális előnyét mutatták a baktérium okozta fertőzésekkel szemben. Az antimikrobiális szerek és kemoterápia című folyóirat 1999. júliusi számában publikált klinikai tanulmány kimutatta, hogy a Helicobacter pylori-val fertőzött gerbil fertőzött tea katekinek alkalmazása jelentős gátló hatást gyakorolt ​​a bakteriális növekedésre és csökkentette a nyálkahártya vérzését és a gyomor bélésének erózióját . Egy másik tanulmány, amely a “World Journal of Gastroenterology” 2007. januári számában jelent meg, megvizsgálta a zöld tea kivonatok hatását Helicobacter pylori fertőzött egerekre. A tanulmány kimutatta, hogy a zöld tea catechinek alkalmazása megakadályozta a gyomor-epithelium károsodását és csökkentette a baktériumok által okozott fertőzést.

figyelmeztetések

A zöld teát az Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Hatóság nem értékelte biztonság, tisztaság vagy hatékonyság szempontjából. Mint minden táplálékkiegészítőhöz, konzultálnia kell orvosával a zöld tea használata előtt. Még nem áll rendelkezésre elegendő klinikai bizonyíték ahhoz, hogy teljes mértékben támogassák a zöld tea kiegészítőket a gyomorfekélyre. Nem szabad zöld teát használni, ha korábban szívproblémák, magas vérnyomás, vesebetegség, túlműködő pajzsmirigy, szorongás vagy más idegrendszeri rendellenességek, vérzés vagy véralvadási zavarok voltak. Ezenkívül kerülnie kell a zöld teát, ha terhes vagy szoptat, vagy nagy érzékenysége van a koffeinnek. A zöld tea nemkívánatos mellékhatásokat okozhat, beleértve az idegességet, ingerlékenységet, álmatlanságot vagy szívverés szabálytalanságokat. Ha ilyen hatásokat tapasztal, hagyja abba a zöld tea használatát, és forduljon egészségügyi szolgáltatójához.