Sportvérrel való gyakorlás

Az atlanti-óceáni parti konferencia szerint a sport herniák a sportoló becsült 5 százalékát érinti. A sérülés a leggyakoribb azoknál a sportolóknál, akik gyakori csavarodást és fordítást igényelnek, beleértve a jégkorongot és a futballistákat. Bár a testmozgás sportvérzést okozhat, a testmozgás segíthet a sérv rehabilitációjában.

Jelentőség

A sporttörés olyan állapot, amely akkor következik be, amikor az izmok izomtörése a képzés vagy a testmozgás túlzott használata miatt, Dr. Richard Cattey szerint egy általános, érrendszeri és laparaszkópiás sebész, aki az Orvosi Moment webhelyén interjút kapott. Az állapotot fájdalom és kellemetlen érzés jellemzi az ágyékban, ahol a láb megfelel a csípőnek, David Edell szerint, egy igazolt atlétikai tréner, aki az Athletic Advisorra ír. A sportolók további sérüléseket tapasztalhatnak a térségben, például az inak gyulladása, amelyek az ágyék izmainak közelében állnak.

Diagnózis

Mivel a sport herniák gyakran a túlzott használat következményei, az edzés során enyhén észrevehető fájdalomként kezdenek, amint azt az atlantikai konferencia honlapján, Amy Davis atletikus tréner a Virginia Tech Egyetemen írta. A fájdalom előrehaladhat, ahol megtapasztalhatja mindennapi tevékenysége során, beleértve a gépkocsit is. Azonban, ha teljesen felszakítja az ágyék területét, a fájdalom azonnali és akut lehet.

Megelőzés / Solution

Stretching előtt egy nagy játék vagy más atlétikai tevékenység segít megelőzni a sport sérv bekövetkezését, szerint Dr. Cattey. A nyújtás elősegíti az izmok felmelegedését, megakadályozza a hirtelen beavatkozást vagy megakadályozza az izomzat túlzott meghosszabbítását, ami sportvérzéshez vezethet. Stretching gyakorlatok stretch az ágyék terület magában köré láb körök és gyengéd tollok oldalról a másikra. A játék folytatásának folytatása is segíthet.

Rehabilitáció

A sport-sérvhez társuló rehabilitációs gyakorlatokat gyakran ajánlják több invazív kezelések, mint amilyen a műtét, Edell szerint. A gyakorlatoknak tartalmazniuk kell a rugalmasság, az erő és a stabilitás kombinációját. A gyakorlatok közé tartoznak a hasi erősítő gyakorlatok, mint például a hasi dörzsölés, a ferde csavarások és egyéb gyakorlatok, amelyek megerősítik a hasüregeket. Gyakorlatok arra, hogy megerõsítsék a duzzasztót – a külsõ combizmok is segíthetnek az ágyék körüli terület megerõsítésében. Az elvégzéshez álljon lábaddal a váll szélessége mellett, és lassan emelje fel a lábát oldalra, amennyire meg tudja emelni kényelmesen. Alsó, majd ismételje meg 10-15-ször. Váltson át a másik lábra, és ismételje meg a további két készletet.

Időkeret

Ha a műtét ajánlott a sport kernél, a sebész ajánlhat egy pihenőidőt az atlétikai tevékenységekről hat és tizenkét hét között Davis szerint. Ezzel az idővel azonban bizonyos mértékű edzés megengedett. Alacsony hatással járó tevékenységeket, például kocogást vagy elliptikus gépet használhat a művelet után 10 és 14 nap között. Három héttel a műtét után könnyedén folytathatja a súlyemelést. Orvosa javasolhatja a sport rehabilitációt, amely a gyakorlatokra összpontosíthat, amelyek segítenek a funkció és az erő visszanyerésében.