Szívfájdalom a futópad használata után

A rendszeres edzés, mint például a futópad futása, fontos a szív- és érrendszeri egészség szempontjából. Ha azonban a szívfájdalom akadályozza a gyakorlás képességét, előfordulhat, hogy elkerülheti az edzést. Az ebből eredő aktivitás hiánya ronthatja az egészségét az idő múlásával. A szívfájdalom a gyakorlat során nem egy szívinfarktusnak felel meg, de aggodalomra ad okot. Ha szívfájdalmat tapasztal a futópadon, hagyja abba a pihenést és konzultáljon az egészségügyi szolgáltatóval.

Angina Pectoris

Az angina pectoris a mellkasi vagy szívfájdalom, amikor a szív egy része nem kap elegendő vérmennyiséget, és ezért az oxigén megfelelően működik. Érezheti, hogy fájdalmat okoz a mellkasi fájdalom, valamint fájdalmat a karjaid, a nyakán vagy a hátán. Ez a fájdalom eltűnik néhány perces pihenés után. Mivel a szív oxigénigénye emelkedik az erőteljes fizikai aktivitás során, például futópad fut, az angina nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha gyakorol. Az orvosi szakemberek olyan anginára utalnak, amely az edzés során stabil angiina, és azt mondja, hogy meglehetősen kiszámítható.

A Futópad Stressz Teszt

Egészségügyi szolgáltatója használhatja a futópad stressz tesztet, hogy többet tudjon meg a szívfájás okairól. A teszt során az egészségügyi technikus rögzíti az elektródákat mellkasára, hogy figyelemmel kísérje a szívműködést elektrokardiogramon keresztül. A technikus arra kéri Önt, hogy élénken járjon a futópadon, vagy kerékpározzon körülbelül öt-tizenöt percig. A technikusnak tudnia kell, ha bármilyen tünetet észlel, beleértve a szívfájdalmat, izomfájdalmat vagy légszomjat. Alternatív megoldásként az Ön egészségügyi szakembere rendelhet szív-érrendszeri mágneses rezonancia képalkotást, koszorúér katéterezést vagy más vizsgálatokat a szívfájdalom felmérésére.

Kezelése szívfájdalom

Az instabil anginától eltérően, amely előre nem látható időpontokban fordul elő, a stabil angina nem jelzi a közelgő szívrohamot. Mindazonáltal egy olyan kardiovaszkuláris problémát jelez, amely orvosi ellátást igényel. A szívkoszorúér-betegség az angina leggyakoribb oka, jegyezzük meg a University of Maryland Medical Center szakértőit. Elkezdheti javítani a szív- és érrendszeri egészségét, és csökkentheti az angina kockázatát az életmód megváltoztatásával. Ezek közé tartozik a kevesebb telített zsír étkezés, vagy rendszeres mérsékelt testmozgás. Egészségügyi szolgáltatója is előírhat gyógyszereket, például a nitroglicerint.

Gyakorlat nélkül fájdalom

Legalább 30 perc közepes intenzitású edzés a heti öt napra megfelelő azok számára, akik tapasztalták a testmozgás által kiváltott anginát, a Maryland Egyetem Orvosi Központjának szakértője tanácsot ad. Előfordulhat, hogy 20 perces edzést kell kezdenie két vagy három napot hetente, és gyakrabban kell elvégeznie a gyakorlást. Az angina-támadás megelõzéséhez kerülje el az intenzív testmozgást és a gyors mozgásokkal járó tevékenységeket. A futópadon élénken járva még mindig lehetőség, de ne fusson. A közepes intenzitású kerékpározás és úszás is biztonságos lehet.