Testmozgás és éhezés

Az éhezés akkor jelentkezik, amikor a szervezet az élet fenntartásához szükséges tápanyagok hiányában szenved. Az éhezés alatt teste tárolt glükózt és zsírt használ, majd végül metabolizálja az izmokat, szöveteket és szerveket annak érdekében, hogy megkapja a szükséges tápanyagokat. Éhínség-módban a tested szenved, ami gyengeséget és motivációhiányt eredményez, ami nem kényelmetlen, ha nem lehetetlen. Súlyos éhezés után a szervezet nem képes szabályos étrendet és testmozgást végezni, mivel a tápanyagok és az energia extrém hiányából áll.

Az éhezés és az alultápláltság

Az éhezés az alultápláltság egyik formája, amely azért következik be, mert a szervezet nem kap elegendő tápanyagot. Számos orvosi rendellenességet és vitaminhiányt okozhat, amely alultápláltságot okozhat, de előfordulhat egy étkezési rendellenesség, például anorexia nervosa is. Az alultápláltság tünetei változhatnak, de általában a szédülés, a fáradtság, a fogyás és az inefficiens immunrendszer. E tünetek közül egyesek nehézzé és veszélyessé tehetik a gyakorlást, ezért orvosi tanács és felügyelet nélkül nem szabad elvégezni.

Anorexia Nervosa

Az Anorexia nervosa, vagy az anorexia egy olyan étkezési rendellenesség, amelyet a súlygyarapodás rendkívüli félelme jellemez. Az anorexia embereknek tartózkodniuk kell az étkezéstől és a túlzott gyakorlástól. Ez a szélsőséges kalóriacsökkenés és a túlzott mozgás az éhezéshez és az alultápláltsághoz vezet, ami súlyos fogyás miatt életveszélyes lehet. Végül a betegség és a fáradtság miatt a gyakorlat már nem lehetséges. A University of Maryland Medical Center szerint az anorexia kezelés általában a pszichoterápia, a családi terápia, az életmód módosítása és a gyógyszeres kezelés kombinációját foglalja magában, így az embernek már nincs irracionális félelme a súlycsökkenéstől. A kezelés célja az, hogy egy embert éhezési módból vegyen ki.

Éhes és gyakorlott

A gyakorlat energiát igényel, és ha éhezik és alultáplált, a test leáll, hogy tartalék energiát és kalóriát tartalmazzon, és lehet, hogy nem tudja fenntartani a gyakorlását. Emellett, ha nem cserélik ki a gyakorlat során felhasznált energiát, akkor valószínűleg fáradtnak, ingerlékenységnek és motiválatlannak érezheti magát. Az éhezés okozta extrém fáradtság megoldása, hogy sok energiát elősegítő komplex szénhidrátot, például teljes kiőrlésű kekszet és zabpehelyet, kis mennyiségű zsírt és mérsékelt mennyiségű fehérjét fogyaszt. Ez az étkezés több energiát biztosít a testmozgáshoz és ténylegesen növeli az anyagcserét.

Az éhezés helyreállítása és rehabilitációja

A “The Journal of Nutrition” című, 2005-ben közzétett jelentés szerint a második világháború alatt végzett Minnesota-kísérlet bizonyítja, hogy az éhezés utáni rehabilitáció ugyanolyan nehézségekbe ütközhet, mint az éhínség. Egy személy rendkívül betegnek érezheti magát, amikor a szervezet újból felveszi a kalóriát, és a rehabilitáció során a napi feladatokban a fáradtság, gyengeség, motiváció és érdeklődés lassan javul. A normális testgyakorlatok nehézségekbe ütközhetnek a gyógyulási időszak alatt, és rendkívüli óvatossággal kell eljárni mindaddig, amíg orvosi kezelés nélkül nem folytatják a szokásos napi tevékenységeket.

Ha rendkívüli fáradtság és súlycsökkenés van, forduljon orvoshoz. Az orvos diagnosztizálhatja a probléma okait, és azonnal elkezdheti a kezelést. Az olyan állapot, mint az anorexia veszélyeztetheti az Ön életét, és a lehető leghamarabb orvosilag kell kezelni.

Figyelem